Bookmark and Share English
»

JOULUKUU 2014

10/12/2014

Loppuuko Suomi Ouluun? Eikö pohjoisen keikat enää kiinnosta?!

Kysyimme samaa edelliseltä ja myös uudelta keikkamyyjältä. Suomi kuulemma loppuu Ouluun. Rovaniemellä ei ole keikkapaikkaa, Tornio ei huoli meitä, ja hiihtokeskukset, no niin.

10/12/2014

Seuraavan levyn nimeksi Matinea?

Tai “Kusen merkitys aivoverenkierron katalyyttinä”.

10/12/2014

Katoin jo että teidän uudella videolla Lauri Tähkä riehuu rummun ympärillä.

Homorummutusta!

10/12/2014

Te olette historianne aikana tehneet joitakin hyviä kappaleita. Tämä “Rakkaudessa ja sodassa” on kuitenkin mielestäni melko paska. Muistuttaa aivan liikaa erästä menneiden vuosien bändiä, Piece of Shittiä.

Voisiko olla niin, että kappale on mielestänne “paska” sen vuoksi, että se ei vain kosketa teitä? (Todennäköisemmin tämä kysyjä haluaa taas kerran mainostaa omaa bändiänsä. Palkitaan nyt vuosia jatkuneesta sinnikkyydestä ja julkaistaan kysymys, vh. huom.)

10/12/2014

Oletteko päättäneet ryhtyä popidoleiksi?

Jep. Pian twerkkauskin tulee tarkoittamaan meidän lavatanssia.

10/12/2014

Mistä tulee tuo Yrjänän vakioposeeraus, jossa katsotaan haastavasti kameraan ja kädet ovat aseteltuna siten että toinen käsi on nyrkissä ja toinen kämmen lepää nyrkin päällä? Semmonen ns. turpaan tulee -asento.

Y: Tulisko se siitä, että vihaan kaikkia eleitä ja huitomista. Sit tulee joku kuvaaja. Tai videokuvaaja. Eka oton vedän peruksena. Toka ottoon ne sit pyytää irvisteleen. Yritän kieltäytyä. Ei kelpaa. Kolmanteen ottoon ne pyytää huitomaan käsillä. Yritän kieltäytyä. Ei kelpaa. Huidon ja irvistelen sitten niin vitusti, että ajattelen, ettei sitä voi käyttää kukaan eikä mihinkään. Ja aina ne käyttää juuri sen oton. Siitä tulee tuo vakioposeeraus.

10/12/2014

Milloin teistä tuli noin rumia?

Aika pian Miss Suomi -vuoden jälkeen.

10/12/2014

Onko teillä kaikki hyvin? Pitäskö vähän tulla pitämään kädestä? Hätäkahviteltasko?

Ei me olla varmoja. Miten ois hätänaamakusi?

10/12/2014

Yrjänä alkaa olla niin läskissä kunnossa, että lähestyy jo singulariteettia. Onko tämä ainoa keino vetää faneja lähettyville?

Y: Haluutsä että mää näytän viiskymppisenä kakskytvuotiaalta? Saako vetää ylikampauksen kans? Törkeen kapinallista.

10/12/2014

Onko tulevan kiertueen tuplakeikoilla jotain spessua tiedossa? Ja kai nyt setit ovat edes eroavaiset?

Jälkimmäisillä keikoilla ei soiteta ollenkaan, vaan ammutaan kärsserillä paskaa yleisöön. Ja sit Rasio tanssii yhdeksän hunnun tanssin.

10/12/2014

Ja miksi vidussa uusi albumi julkaistaan vain digiskeidamuovilla? Vinyylihän on päivän sana...

Ei ole varaa Sonylla. Do the math.

10/12/2014

Onko erikoisuuden tavoittelu aina, tai siis oikeastaan koskaan merkki paremmuudesta? Onko erikoisuuden tavoittelu itseisarvo ja jos ei, mihin se voi edes olla väline? Ja jos on jokin tehtävä, mihin erikoisuuteen pääseminen auttaa, miten se voi edesauttaa mitään moraalista substanssia kehittymään koska se on vain välinearvo? Kysyisin myös miksi aivoni nyrjähtivät?

No mitä on erikoisuus? Jos asut Pershikiällä ja olet lukiolainen, ovat erikoisuuden rajat varmaan erilaiset kuin jos olisit hollywoodilainen skitsofreenikko-burleskitanssija.

10/12/2014

Kukas vastaa uuden sinkun kannesta? Pirun nätti omppu. Söisin.

Herra tietää. Siis Ylppö.

10/12/2014

Palatakseni vanhaan ja aika lailla yhdentekevään pikkuseikkaan: mitä luonnonvaroja soisella Thanatos 6:lla on niin runsaasti, että niistä kannattaa sotia? Jonkinlaista erityislaatuista turvetta?

Y: Kyse ei ole yksiselitteisesti luonnonvaroista. Happivakaat ekosysteemit ovat harvinaisia, ja T6 edustaa niitä. Siellä voi siis myös tuottaa halpaa hiilipohjaista ravintoa. Mutta se olosuhde, joka aiheuttaa turvallisuusjoukkojen väliintulon on systeemin vastustajien tutkimusprojekti, joka uhkaa itseään todellisuuden luonnetta.

10/12/2014

Mitä helvettiä, oletteko olleet aikanaan John Peelin vieraina? Interaktiivinen seitti väittää että siellä on soitettu Anathema. Tosin, sama versio kuin EP,llä.. Ps: Onnea uudesta levystä, ja hyvää juhannusta. T: Keskikesän moottoripää

Emme ole olleet John Peelin vieraina. Hän kyllä soitti tuotantoamme ohjelmissaan.

10/12/2014

Yrjänä. oletko saanut vaikutteita kappaleisiisi Eino Leinon teksteistä vai onko tutulta kuulostavat sana taitteet vaan puhdasta sattumaa?

Puuttuuko sinulta näppäimistöstä osia?

10/12/2014

Onnea hienosta musavideosta! Ehkä toinen siedettävä CMX-video ikinä? Mutta kun on kolmekymmentä vuotta yrittänyt vältellä teksteissään kliseitä, niin miksi nyt oli sitten pakko käyttää sitä kaikkein latteinta?

Viittaatko kertosäkeen Dm-A-G -sointukulkuun. Ai et edes huomannut? (J: Eikö se olekaan Dm-Am-G? Pentele, olen soittanut sen väärin!)

10/12/2014

Nyt pääsi single yllättämään niin että piti ihan tulla kehumaan. Onko tuosta synajutusta pääteltävissä että kiertueella on jälleen kiipparit mukana?

Vaikea sanoa. Kukaan ei halua tulla soittamaan kiippareita meidän keikoille.

10/12/2014

Vieläkö teidän mielestänne naiset eivät näytä kauniilta mikroshortseissa?

Nyttemmin on sit tulleet ne farkun näköiset sukkahousut.

10/12/2014

Nyt tuli paha mieli... Kaikki tulevan kiertueen keikat K-18... Miksi? Haluaisin edes kerran eläessäni nähdä teidät livenä, kuitenkin tullut kuunneltua n. 7 vuotta teidän musiikkianne, enkä ikikuuna päivänä ole nähnyt edes vilausta teidän kauniista pärstistänne livenä! No, jos vielä joskus. Kiitos silti teidän musiikistanne, olette auttaneet minua jaksamaan elämää.

Ikäänny kerallamme! (Olemme joskus kauan sitten tehneet muutamia ikärajattomia keikkoja. Eihän niihin ole ikinä väkeä tullut. Saati sitten 2015.)

10/12/2014

Kiitos. Uus, odotettu biisinne toi näkökykyä ja tukea heikkoon hetkeen, perusturvattomuuden purkamiseen.

Lohtulauluksi sitä on synnytettykin. Olemme iloisia, jos toimi.

10/12/2014

Onko mikään CMX:n piisi tehty absinttipörinässä? Jos ei, niin nyt on aika!

On tehty. Käytännössä koko Iäti.

10/12/2014

Ootteko te nyt ihan tosissanne tuon Rakkaudessa ja sodassa -kappaleen kanssa? :DDD Ei jumalauta. “Sinun luoksesi pitkää matkaa TEEN, en aio tyytyä puolikkaaSEEN” “...KirkkauDEEEE-EEEN” Mitä vittua nyt oikeasti :DD

Y: Tiedätkö kuinka vaikeaa on soinnuttaa toisiinsa lauseita, jotka loppuu kirjaimiin GGGGG tai RRRR?

10/12/2014

CMX tähteinvälisellä ja Nolanin Interstellarilla on vähän muutakin yhteistä kuin nimi! Jos kielimuuria ei olisi niin voisi uskoa käsikirjoittajien looppailleen ko. kappaletta synopsista kasatessaan. Noh, jahka leffan joskus näette niin saapa nähdä oletteko samaa mieltä.

No himputtilainen. Nolan saattaa olla nöösipoika, mutta sillä on välillä ihan kirkkaita hetkiä.

10/12/2014

Muistuttaako toi teidän logonne tarkoituksellisesti vai vahingossa psi-joukkojen tunnusta 90-luvun scifi-sarjasta Babylon 5?

Meinaat, olisimme näppärinä jätkinä nussineet vuonna -94 alkaneen sarjan psi-joukkojen tunnuksen vuonna -90 ilmestyneen ensialbumimme kanteen? Kiintoisa prospekti.

10/12/2014

Keski-ikäisiä? Eikös teissä lähinnä horsma jo idä?

Itämään tietäjät itämaan!

10/12/2014

Ei vinyyliä? Suruhymiö.

Sanopa muuta. Levyjen painaminen on auringonlaskun ala, ja tuo levy olisi vaatinut vielä tuplavinyylin. Sellaista puolestaan olisi pitänyt myydä tuhansia, että olisi tuonut edes painokulut kustantajalle. Do the math.

10/12/2014

Rakkaudessa ja sodassa on sallittua intron kuullostaa Ritari Ässän ja Kauniiden ja rohkein teemojen hybridiltä. Eikös vain Yrppä ja co.?

Y: Ite olin enemmän CSI-Porvoo -linjoilla.

10/12/2014

Ehkä Arto on sittenkin tehnyt teille hyvää. Korkkarit kattoon, pojat!

Nähtäväksi jää, mitä me olemme tehneet Artolle.

10/12/2014

Että poppia taas, no ok. Aika tylsä biisi, mutta ostan levyn kuitenkin. Seuraavaksi kyllä kaipaisin teiltä jotain rauhallista kamaa, akustista levyä tai ambient-juttua.

Siis, että biisi on tylsä, ja haluaisit seuraavaksi jotain vielä tylsempää. Oot sie vesseli.

10/12/2014

Isohaara ei ole levy vaan läjä biisejä niin kuin on myös Beatlesin valkoinen tupla.

Tätähän me olemme yrittäneet kans jäpättää.

10/12/2014

Koska levyn kansikuva ja kappalelista julki?

Tammikuulla. (Jouluksi, kuiskuttaa levy-yhtiön edustaja verkkoherran korvaan.)

10/12/2014

Onneksi sentään toteutettu pienoismalleilla toi uus star wars... Kuinka en pidäkkään cgi-grafiikasta näin tarkkasilmäisenä ihmisenä... Onko uusin musavideonne tarkoitettu jatko-osaksi edelliselle, vai kuvittelenko vain? Morriconen kolmaskin vasta toden sanoi...

Ei kun tämä on ensimmäinen osa seuraavaan videoon.

10/12/2014

Uusimmalle albumille paljon matskua? Miksette tehneet kahta albumia? Uusin sinkku on mahtava!

Kappaleita oli yli kolmekymmentä, kyllä. Vaan taitaapa olla niin, että tuplalevyn tekoon on varaa enää ulkomaanpelleillä, jos heilläkään.

10/12/2014

Onko Tarkovskissa mitään mikä hieroo Yrjänää vastakarvaan?

Y: On tokkiinsa. Vaikkapa Arseni Tarkovskin runonlausunta Peilissä. Tai puolet siitä perhanan teennäisen rajalla heiluvasta Uhrista.

10/12/2014

Voisitteko hieman avata Seitsentahokkaan kansitaiteen tulkintamahdollisuuksia?

Ai niinku vuoria, lentäviä pyramideja ja silleen? Suosittelemme perusteellista tutustumista hermeettiseen filosofiaan, ufologiaan ja kääpiöhomopornoon.

10/12/2014

Ettekö te voisi keikkailla hieman tasaisemmin!? Välillä on tämmösiä mahottoman pitkiä pausseja, ja sitte rummutetaan pari kuukautta niinku viimistä päivää...

Emme voisi. Valitamme.

10/12/2014

Tuo uusi sinkku on mainio! The Whon ja Rushin äpärälapsi, mutta silti niin CMX.

Geddy ja Daltrey hässi, syntyi ceemarit...

10/12/2014

Mikä tai mitkä keikoillanne esitettävistä biiseistä ovat vaatineet eniten hommaa saada toimimaan livenä?

Olisiko Talvikuningas. Siinä oli valtavasti muistettavaa. Myös monet kevyemmät kappaleet ovat vaatineet melko paljon säätöä kun on haettu keikkasovitusta.

10/12/2014

No nyt ei osaa sanoa juuta tai jaata tästä uudesta sinkusta. Vähän sama fiilis iski kuin Jukka Pojan Crzybailaajan kuuli ensimmäistä kertaa. Ehkä Rakkaudessa ja sodassa aukenee albumin kera, näin yksittäisenä jää hivenen etäiseksi. Onneksi ei ollu heviä; raikasta.

Meillä oli neljä ehdokasta albumin ensisingleksi. Mikään niistä ei yksinään edusta albumia.

10/12/2014

Todella hienot soundit Rakkaudessa ja sodassa! Hieno videokin muuten. Onko tuo basson n. 50Hz miksauksen aikaansaannoksia vai onko soundi jo tuollainen ennen sitä?

Y: Bassosoundi on ihan mun perus Rickenbacker/Ampeg-yhdistelmä. Nyt se on vain poikkeuksellisesti miksattu kuuluviin.01/12/2014

Kai teidän uudella levyllänne on sitä “homorummutusta”, joka nyt loppuvuodesta '14 tuntuu olevan suomalaisessa mediassa kaikkein kuuminta hottia?

Aivan taatusti. Perjantaina ilmestyvän singlen videolla on myös erityisen homoa rummutusta. Ja vihaisia, keski-ikäisiä, valkoihoisia miehiä.

01/12/2014

Kusiruumis, Kusivartio, En tahdo nähdä enää yhtään kuseskelijaa, Kusisuora, Ksi, Kusimyrsky, Rikkikustu, Me kusemme kaikkialta, Kusija, Kusitahokas

Senkin vesiurheilija!

01/12/2014

Miten te reagoitte tilanteeseen jossa joku oksentaa verta yhtäkkiä?

No instagram-kuvaahan siinä aletaan heti vääntää.

01/12/2014

Isohaara on teidän tasalaatuisimpia ja useita kuunteluita kestävimpiä levyjänne ja jopa se biisi jota Halmkrona häpeää on ihan hyvä.

Tai siis sehän on levyn parhaita biisejä.

01/12/2014

Interstellar, onko hyvä?

Näkemättä paras.

01/12/2014

Haluaisin joskus rakastella Luuhamaran tahtiin. Onkohan tämä mahdollista? Edes kuvitelmissani? T: Seksuaalisuuttaan etsivä etsivä nimeltä James, p.s. haluan joskus roikkua sieluni seinäkoukussa kuten me kaikki kudemme.

Ettet oo Sarvihiiri-James.

01/12/2014

Oletteko joskus ottaneet levyillenne ideoita kysy-palstalta? Nimim. plagiointionihajjeesjossemeneehyvääntarkoitukseen

Emme tietoisesti.

01/12/2014

Satoja (?) tunteja CMX: n tunnelmista nauttineena vaienneena pohtijana, Talvikuningas aamu-utuisen mielenmaiseman taustalla melankolisanalyyttisleikkisyyskipeytta helpottavana, “kvasipsykologinen” kysymys A.W. :lle: Mika taruolento olisit, jos olisit taruolento?

Y: Kaksisarvinen.

01/12/2014

Pagliahan on erittäin hyvin sekaisin

Eikö ookin! Ja puhuu ku ruuneperi.

01/12/2014

Pilvestä ei ole kulttuuripäihteeksi. Alkoholi on paljon mahtavampi, terveysvaikutuksista viis. Hihittelevät ihmiset nyt vaan on syvältä.

Tetrahydroksikannabinoidi, sehän on lähinnä unilääke.

01/12/2014

Julkaisut-osion single-luettelossa Sateenkaaren pää, Linnunrata ja Kappaleina -sinkkujen kohdalla on promosingle-maininta. Onko niistä siis olemassa ihan fyysiset promosinkut? T:Kompletisti

On. Mikäli niitä jossain on tallessa. Promosinkkupainos lienee jotain 50kpl.

01/12/2014

Dingo ja Eput on hyviä. Fakta. Mitäs pidätte Yöstä?

Silkkaa dadaa.

01/12/2014

Oletteko koskaan haaveilleet äänittävänne levyä ulkomailla?

Olemme, useinkin. Talvikuningas piti äänittää alunperin Berliinissä. Viime kesänä oli hilkulla, ettemme olisi lähteneet Andalusiaan levyttämään. Aikataulut ovat aina räjähtäneet näissä kaavailuissa.

01/12/2014

Yrjänä, haluan hurahtaa gnostilaisuuteen. Mitä luen ensimmäiseksi?

Ensin sinun pitää käydä läpi kuset seisauttava, mystinen/sanoinkuvaamaton/maailmanselityksesi rikkova lohduton kokemus, joka hajottaa itseymmärryksesi peruuttamattomasti tuhannen pillun päreiksi. Sitten. Jutellaan. Näistä. (Mutta voithan sä lukea sitä odotellessa Gary Lachmanin erinomaisen In search of Hermes Trismegistus.)

01/12/2014

Ennustan kristallipallistani. Vuosi 2015: CMX 30 vuotta, 15.albumi, Vain Elämää ja Cloaca Maxima III. Kiitos ja olkaa hyvät.

Emme lähde ensi vuoden rientoihin juhlavuosifiiliksissä. Riittää, että ollaan elossa ja yhdessä. Meille etunenässä on tuleva albumi ja sen laulut. Ja jos aikataulujen jumala suo, valmistuu bändin elonvaiheita ja niitä ympäröiviä maailmantapahtumia kuvaileva kirjakin ensi vuonna. (Y: Ja tohon telkkarihommaan: televisio on kevyt ja nopea, ohut ja teennäinen. Sinne voi mennä, jos tuotantoyhtiö maksaa rahaa seuraavasta yksityisyyden menetyksestä. Siellä pitää olla nätti ja hoikka, menestyvä kokoomuslainen. Tai vihan kalvama fundamentalisti. Muuten näyttää kärsämäkeläiseltä työttömältä levysepältä, joka on MOT:ssä kuvituskuvana lamalle. Vain elämää on puolestaan traaginen ja sympaattinen narsistikavalkadi. Lähtisin heti mukaan, mutta vain jos saisin laulaa Hectoria.)

01/12/2014

Oletteko ikinä harkinneet yhteistyön tekemistä Kimmo Pohjosen kanssa?

Emme.

01/12/2014

Voisitteko tulla seuraavalla kiertueellanne Kajaaniin. Tämä on ihan paska paikka, joten voisitte keikalla soittaa kaikista paskimmat ja ikävimmät biisinne.

Oli hilkulla että ensi kevään kiertue olisi poikennut Kajaaniin. Mutta jostain meistä riippumattomista syistä näin ei tapahdukaan.

01/12/2014

Onko ihmisen kohtalo muuttua tähtiolennoksi?

Sinun pitää kysyä tuota Olaf Stapledonilta.

01/12/2014

Onko se Knuutin CMX-kirjaprojekti vielä jollain muotoa “työn alla”?

Meillä on kirjaprojekti työn alla.

01/12/2014

synkronistinen helvetti ei oo aw sulle...

Helvetti on synkretistinen.

01/12/2014

Monty Python ei muuten vedä vertoja yhtään sille videolle, missä Kari Enqvist ja Tapio Puolimatka keskustelevan uskon ja tieteen suhteesta.

Niiden pitäis lähteä kiertueelle.

01/12/2014

Rintojen katselu on muuten tylsää.

Oletko kokeillut rintojen potkimista?

01/12/2014

Mikseiköhän matkahuolto vastaa asiakaspalautteeseen?

Koska sä vain kuvittelet olevasi olemassa.

01/12/2014

Oliko sen tapetun Talvikuningas-romaanin ollut tarkoitus olla yhtä runollisesti kirjoitettu kuin albumi? Olisi meinaan ollut aika uniikki elämys lukea joku 400 sivua samaa tavaraa.

Y: Neljäsataa?! Seitsemänsataa, pikemminkin. Tarinahan on päässäni. Vielä kun jostain siunaantuisi pari vuotta työaikaa sen parissa.

01/12/2014

No voi vittu voisitte ny saatana antaa jo niitä sinkun ja 15. albumin julkaisuajankohtia. Meinaahan tässä jo tulla housuun.

Rakkaudessa ja sodassa ensi perjantaina. Sinkku ja video. Itunespotifyoutubedeezerjne.

01/12/2014

Vihreet kysyi Yrjänää taas kansanedariehdokkaaksi. Millä tekosyyllä tällä kertaa kieltäydyit?

Y: Minua on kysytty ehdokkaaksi vain kerran, eikä se tullut vihreitten taholta.

01/12/2014

voisitte pistää nuo seitsentahokkaan lyriikat tonne sivuille

Se on kyllä ihan totta. (Laittaisin jos ne sähköisesti saisin, vh. huom.)

01/12/2014

Toivon kovasti, että seuraava levy ei ole papparaisten hc-muisteloita. Edellinen levy oli masentava. Jotakin Auraa ja Aurinkoa olisi kiva kuulla. Siellä se kultakausi oli.

Joku muu saattaa puolestaan tahollaan toivoa papparaisten hc-muisteloita, toinen pitää Seitsentahokasta osuvana vieraantumisen kuvauksena, kolmas keittää mummovainajansa luista liimaa ja neljäs luulee, että on ns. kova jätkä vain sen takia, että ei vielä ole ikinä joutunut polvistumaan. Tiedetään. Mutta, oltiin me mitä muuta ryönää ja tilpenhöörää tahansa, me ollaan myös taiteiljanplanttuja, ja tehdään, mitä huvittaa. Jos osataan.

01/12/2014

Kiitos Rikkisuudellusta. Se on kaunis ja arvokas kappale. Auttaa jaksamaan maailmassa jossa vahvat jyrää ja heikommat sortuvat.

Kerran sortuu vahvakin.

01/12/2014

Kiinnostaako joukkoanne ensi vuonna tuleva uusi Star Wars -leffa?

Y: Mä oon niin vanha, että jo Imperiumin vastaisku oli mun mielestä väsynyttä aiheen venytystä. Nyttemmin tiedän, että mitä sitä muuta ihminen voi tehdä. Kuin venyttää. Aihetta.
J: Tiiseritraileri(!) herätti kyllä mielenkiinnon!

01/12/2014

Oon aina kuullu: “Kasvot ovat kartta, joihin heijastettu avaruus kaartuu kunnes aivot sortuu horisontiksi “ Piru!

Selvä. Seuraavalla kiertueella myös menee noin.

01/12/2014

“Meillä on arkistoissa puolenkymmentä monikamerakeikkataltiointia vuosilta 1999-2013.” Kauheeta panttaamista!

Onko se sitten panttaamista. Mitä niille pitäis tehdä?

01/12/2014

Taas noita hedelmiä..

Syytä Eevaa, sitä ne on muutkin syyttäneet.

01/12/2014

Gayomart. Gay-O-Mart. Myydäänkö siellä homoja?

Ehkä siellä myydään hilpeyttä?

01/12/2014

Hoksasin, että jyrsijähän kertoo kamppailusta kulttuurimarksismia ja muuta mädätystä vastaan. Vain konservatiivinen ryhtiliike voi meidät pelastaa.

Vau, kuinka hienoja sanoja! Siellä on Engelsit ja Marcuset luettu. (Täällä ei.)

« vanhemmat ↑ sivun alkuun             

Hae kysymysarkistosta

Hae

Hakuohjeet

Erottele hakusanat välilyönnilä. Jos haet useammalla sanalla tai sanan osalla, tulokseen tulevat vain ne kysymykset ja vastaukset joista löytyvät kaikki hakusanat.
  • Anna kustakin hakusanasta ainakin kaksi kirjainta
  • Tämä hakukone hakee vain kysymyksistä ja vastauksista
  • Vain 100 ensimmäistä osumaa näytetään

Tee kysymys

 
©1995-2014 CMX