Bookmark and Share English
»

HEINÄKUU 2014

30/07/2014

Toivottavasti tämän dokumenttielokuvan tekijät filmaavat laajakuvana. Jotta Yrjänä mahtuu ruutuun, siis.

Y: Arvoisa kommentoija, uskon että ammattitaitoinen kuvaaja osaa valita tilanteeseen sopivan objektiivin ja aukon, toisin kuin sinä, joka kommenttisi perusteella tehdyn pikaisen otsankorkeusarvion perusteella olet mitä ilmeisimmin syntynyt mutsisi peräaukosta.

30/07/2014

Iloinen asia että kysy-palsta teki paluun, luulin jo että kuoppasitte sen. Toivon että jaksatte kaapia kuran sivuun ja keskitytte oikeisiin kysymyksiin/kommentteihin... kun Yrjänä ei twiittaa eikä bloggaa niin tämähän on ainoa keino käydä jonkinlaista keskustelua kuulijakunnan kanssa. Eli kestäkää vaan ja tehkää pirteästi uutta levyä myös!

Y: Bloggaa ja twiittaa…no en, joo. Minä olen tämmönen maailmanlopun päiväkirjailija.

30/07/2014

1. Uskotteko edelleen, että suomalaisen rockin tärkeimmät levytykset ovat Rumat sävelet ja Aurinko? & 2. Vai olisks se nyt Sävelet, Aurinko, Aura, Aion(, Pedot) ja Talkkari?

Siehä se hauska veijari ootkii.

30/07/2014

Mitä teette kun kolmas maailmansota syttyy?

Ai tässä maailmassa? Heitellään käpyjä, varmaan. (Suomesta menee eka päivänä sähköt ja radioasemat. Seuraavana menee polttoaine.)

30/07/2014

Talvikuningas meissä on sokea, uhmakas ja vallantavoittelussaan röyhkeä. Egomme ajaa meidät harhaan, turruttaa ja vieroittaa elämästä. Hautaamme unemme ja tunteemme karkaistuun teräkseen. Koti on siellä jossain, mutta muistomme pettävät meidät. Linna on ontto ja kylmä. Avaruus loputon ja tyhjä. Olin julistanut sodan itselleni, vaikka luulin vihaavani maailmaa.

Tie on pitkä, ja sen varrella ovat majatalot harvassa. Ja nekin usein täynnä roistoja.

30/07/2014

No, eikö teiltä enää kysytä mitään?

Joo, meiltä on kysytty mm. taas aika monesti, ollaanko me homoja.

30/07/2014

Lilithin kaupasa Kusimyrskypaitaa S tai 4XL -kokoina. Joko mie kutistun sen 30cm ja laihutan saman verran kiloissa tai sitte voisitta tarjota mulle 2016 asti kalijat ja pitsat kolome kertaa viikossa nii saapii 4XL:stä seksikkään ihomyötäsen?

Hitto, pitäisköhän meidän tarjota sulle ne pitsat! (Kaupassa on enää hajakokoja, eihän me nyt voida yhtäkkiä repiä jostain viitää tonnia ja painaa M ja L-paitoja vanhoista designeista. Uusia tulee kun saadaan muutakin uutta kehiin.)

30/07/2014

Miltä tuntuu tehdä vitun syvällistä ja kantaaottavaa taidetta jota kukaan ei oikeasti ymmärrä ? putoaisiko kaikelta pohja, jos joku ymmärtäisi ? onko kaikella pohja ? mitä tarkoittaa: "olla totuuden äärellä" ? onko sanoitukset sitä syvällisempiä, mitä enemmän niihin on ahdettu viittauksia joita harvempi ihminen tunnistaa ? voiko maailman nähdä niinkuin se on ?

Y: Rankkaa kyssärisettiä pinnallistuvassa maailmassa. ”Syvällinen” on hankala sana. Kokemukset ja tuntemukset on useasti monitulkintaisia. Taitava osaa kirjoittaa niistä simppelisti. Joskus on kiinnostavaa yrittää kirjoittaa myös yhtä rikkaasti kuin miltä tuntemukset tai havainnot tapahtuessaan tuntuvat kokijasta. Se on ehkä sitä todellisuuden tavoittelua, ellei nyt ihan ”totuuden äärellä” oloa. Joka tapauksessa silloin siirrytään ilmaisun kategoriasta toiseen: todellisuuden jäljittelystä todellisuuden määrittelyyn tai luomiseen. Maailmaa ei voi nähdä ”niin kuin se on”, sillä jokainen luo ja muokkaa maailmaa koko ajan. Mutta maailman voi yrittää nähdä ”niin kuin se on yhdessä koettavissa”. Ellei kukaan ymmärrä, kukaan ei ymmärrä. Mutta kuka se "kukaan" on?

30/07/2014

Mitteepä ootte mieltä, pissitäänkö duunaria silimille?

Duunareitten pitäis mennä töihin!

30/07/2014

Mistä tunnistaa alkoholiongelman?

Se ei lähde juomalla.

30/07/2014

A.W., minkä Olavi Virran biisin lauloit Huvila-teltassa 1995? Miltä tuntui esiintyä tuollaisessa tilaisuudessa?

Y: ”Sua lemmin kuin järjetön mä oisin”. En muista tilaisuudesta oikein muuta kuin että päädyin Ismo Alangon luo jatkoille, enkä muista niistä jatkoistakaan mitään. Hyvät bileet, siis.

30/07/2014

Päädyin tässä siihen tulokseen, että Vainajala on lyriikoiltaan vaikein Cmx-levy. Onko lyriikkamaakari samaa mieltå, vai enkö vaan tajua?

Y: Erikoinen näkökulma. Minusta se on se ”helpoin” levymme. Mutta kun en toisaalta koskaan yritä kirjoittaa mitään vaiketa, vaan vain runoja laulettavaksi, niin ehkä olen jäävi sanomaan.

30/07/2014

Milloin keikkoja luvassa?

Uusi albumi tulee alkuvuodesta. Sitten niin laaja kiertue kuin mahdollista.

30/07/2014

Sul on Yrjänä ihan hyvä lauluääni. Ootko ajatellu hakevas Idolsiin?

Y: Olen pyrkinyt pysymään televisioruudun tällä puolen.

30/07/2014

Ajattelin ottaa pari lasia viiniä ja kuunnella läpi kaikki teidän parhaat biisit... Huonostihan siinä kävi, pullollinen on mennyt ja olen vasta Aionissa menossa (uusimmasta aloitin)!

Lisää viinaa, kritiikin taso laskee!

30/07/2014

Miksi ette tee yhtä hienoja albumeita kuin TOOL

Y: Henkilökohtaisesti tykkään kovasti Toolin musiikista. Etenkin silloin kun yhtye ei soita sitä omaa perusheviään. Parhaimmillaan he ovat maagisia. Mutta kun kysyt, miksi emme tee "yhtä hienoja" albumeita, tuntuu, että kysyt monta asiaa päällekkäin. Tietenkään me emme ole Tool sen enempää kuin olisimme Dream Theater tai Marillion. Me olemme vanhempi ja kokeneempi yhtye kuin joku Tool, ja juuremme ovat ihan toisaalla ja toisessa maassa. Pyrkimyksemme ja estetiikkamme ovat erilaisia. Eräs Toolin tyylikkyyteen (tai tekotaiteellisuuteen, kuten toiset sanovat) vaikuttava seikka on se, että heidän ei tarvitse tehdä juurikaan promoa ja olla näkyvillä, he kun asuvat valtavalla markkina-alueella ja ovat rakentaneet asemansa hitaasti keikkailulla ja levyillä. Me asumme Siperian reunalla, maailman eräällä pienimmällä kielialueella, juuremme ovat punkissa ja tykkäämme myös progesta, iskelmästä, kansanmusasta ja riffirokista. Lisäksi en malta olla huomauttamatta, että Maynardin tekstit ovat melkoista kuraa, ja Puscifer on juntti bändi. Ja Toolin keikka aikanaan Provinssissa oli valitettavasti yllättävän karismaton läpiveto.

30/07/2014

Yks arvoitus on tässä vähän jäänyt kutkuttellut.. Teidän albuminne DiscoPolis.. Aattelimpa vain että onkohan se teemalevy joka kertoo ruotsalaisissa yökerhoissa partioivista tumma-asuisista miehistä, joiden tehtävänä on valvoa että ABBAa tanssittaan lain ja säädösten mukaan?

Fernando!

30/07/2014

Miten tässä nyt näin kävi? Jenni Vartiainen on enemmän ja mielenkiintoisempi kuin CMX. Voi vittu papat. Nyt olisi sinfonian paikka. Ei teitä enää saisi laittaa rämistelemään ja uhoamaan. Tekisitte sellaista hyvää poppia ja progea kaikessa rauhassa. Varsinkin, kun osaattekin sellaisen vieläpä! Antaa nuarison rämpyttää. Ja CMX:n soittaa.

Jokin kertoo meille että sinä olet lupsakka vähän yli kolmikymppinen, vähän kaljottunut parin lapsen faija, pomona logistiikka-alalla, jolle ei enää uus musa iske ja muutenkin ahistaa kaikki, etenkin omat mielipiteet, paitti nousuhumalassa. Elä luovuta. Tämä maailma ei ole sitä, miltä se näyttää.

30/07/2014

Mun mielestä Janne on rikas kun sillä on niin monta sähkistä.

Eiks se niinku oo vähä päinvastoin.

30/07/2014

Kyllä suomenkielinen runous tarvitsee enemmänkuta Yrjänää, niin minua.

Olemme vahvasti samaa mieltä.

30/07/2014

Onhan uusi levy purkkajytää, onhan?

Y: Olisihan se, mutta Tipi haluaa soittaa vain menuetteja.

30/07/2014

Milloin me nähdään taas?

Ehkä alkuvuodesta.

30/07/2014

Käytättekö mitään taustamusaa lukiessanne?

Emme, mutta soittaessamme kyllä.

30/07/2014

Mitä Yrjänä tykkää David Icken jutuista?

Y: Icke on ufologian ja salalittoteoretiikan juntti. Hirvee melu, vähän järkeä. Kauheinta on, että Icke on luultavasti sekä vilpitön, että oikeassa.

30/07/2014

Share your coke with CMX?

Ruisrokki säikäytti meidät hengiltä viime kesänä CMX-kokistölkeillä. Vähän kuin näkisi äitinsä natsiunirvormussa.

30/07/2014

Missä Aura-levyn remiksattu ja remasteroitu versio? Eikös sellaista lupailtu jossain kohtaa.

Se on käsittääksemme juuri menossa painoon.

30/07/2014

Yrjana on henkilo, joka haluaisi olla olematta relativisti, mutta ei osaa oikein ajatella, joten liian rehellisena mielivaltaiseen dogmaattisuuteen sortuakseeen paatyy toisaalta ja toisaalta -meininkiin mutta myos epamaaraiseen retoriikkaan.

Y: Hegeliläisenä olet vielä vähän raakile. Tarkoitatko sanoa: ”Oletaan entiteetti henkilö. Oletetaan henkilö 'Yrjänä'. Henkilö on toisaalla määriteltyjen dialektisten lakien alainen. Yksi näistä laeista on absolutismin ja relativismin laki. Henkilö voi esim. olla relativisti, tai olla olematta relativisti. Otetaan että Yrjänä on henkilö, joka ei kuitenkaan kykene muodostamaan tahtotilaa, jossa oltaisiin joko relativisteja, tai olla olematta relativisteja. Tämä aiheutuu siitä, että hän ei osaa ajatella. Siitä huolimatta hän on rehellinen, mikä käsite määritellään toisaalla. Lisäksi hänen uskomusjärjestelmäänsä kuuluu pyrkimys dogmaattisuuden ja mielivaltaisuuden välttämiseen. Muistakaamme silti, että hän ei osaa ajatella. Ajattelulla tarkoitamme tässä yhteydessä loogista päättelykykyä yhdistyneenä maailmankatsomusta muodostavaan ja muokkaavaan vastavuoroiseen mentaatioon, joka ohjautuu dialektisessa suhteessa havaintomaailmaan. Tämä dogmaattisuuden ja mielivaltaisuuden välttämispyrkimys yhdistyneenä ajattelukyvyttömyyteen johtaa Yrjänän tapauksessa kaksijakoisiin toisaalta-toisaalta -päätelmiin, mutta myös epämääräiseen retoriikkaan.”

30/07/2014

Vuonna 2017 Talvikuningas-keikka eiksje? Pliiiiiiiiiiiiiis

Ei se huono idea ole. Vuoden 2007 Talvikuningas-keikat menivät suurelta osalta yleisöjä ihan ohi.

30/07/2014

Mistä tietää tulleensa vanhaksi?

Siitä, että miettii moisia joutavuuksia.

30/07/2014

Sä oot ihan gay.

Kysyjä sinuttelee yhtyettä. Olisimme mieluusti paljon enemmän gay, mutta se on jotenkin keski-ikäisille ukkomiehille haastavaa.

30/07/2014

T. Pursiaisen Jumala on viela suomalaisessa kontekstissa melko riemastuttava tapaus (kuten omituisen heideggerilainen Karitsan kiukku ehkei enaa), mutta Syvyys syvyydelle ennen sita aivan vitun hyva. Jo tekstin virtauksesta ja aitoudesta valittyy oikea elaman muutos ja innoittuvat omat kysymykset lukijassa. K.T.

Y: Pursiaisen jumalakäsitys todellakin on hyvin hienosyinen, vivahteikas ja haastava. Myös hänen (ehkä jopa hindulaista teologiaa sivuavä) ”itteminän” käsite suhteessa arki-itseen.

30/07/2014

BioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBioBio...?

Y: Bio on päivitetty aikoja sitten. Verkkoherra nyt ei vain kuulemma löydä mitään kuvituskuvaa uusiin sivuihin…

30/07/2014

Mitä hyviä biisejä Marley nyt sitten muka teki? African Herbsmanin olen löytänyt, en muita.

No jumalauta. Vaikkapa Revival kokonaisuudessaan on loistava. Ne yrtit voi näillä leveysasteilla heivata.

30/07/2014

Monet ihmiset sanovat teidän musiikkia itsemurhamusiikiksi, synkäksi ja muuta sellaista ja minä ihmettelen kuulenko eri musiikkia. Minusta moni kappaleenne on toivoa täynnä ja antaa vaikeina aikoina paljon voimaa jatkaa elämää. Minusta musiikkinne on rauhoittavaa ja kaunista. Esim: kappaleenne Linnunrata on minusta täynnä toivoa ja kertoo myös elämän jatkumisesta.

Meidän musiikkimme on realistista. Ei nihilististä, ei romanttista, ei dystooppista. Realistista, siinä mielessä, missä realismi on havaintotodellisuuden vakavasti ottamista. Moni ei sellaisesta pidä, jotkut eivät edes pidä sellaista mahdollisena. Ja sitten on ihmisiä, jotka pitävät musiikkia viihteenä. Heidän näkemyksillään ei ole mitään merkitystä.

« vanhemmat ↑ sivun alkuun uudemmat »

Hae kysymysarkistosta

Hae

Hakuohjeet

Erottele hakusanat välilyönnilä. Jos haet useammalla sanalla tai sanan osalla, tulokseen tulevat vain ne kysymykset ja vastaukset joista löytyvät kaikki hakusanat.
  • Anna kustakin hakusanasta ainakin kaksi kirjainta
  • Tämä hakukone hakee vain kysymyksistä ja vastauksista
  • Vain 100 ensimmäistä osumaa näytetään

Tee kysymys

 
©1995-2014 CMX