Bookmark and Share English
»

TAMMIKUU 2015

21/01/2015

Minua pelottaa kuolema. Olen aika nuori vielä. Haluaisin kuolla pelottomana ja kenties onnellisena. Haluaisin löytää edes jollakin tasolla mieltä rauhoittavia ja tyydyttäviä vastauksia...

Mitä väliä sillä on, kuoleeko pelottomana vai paskat housussa. Ei sitä kuitenkaan pääse päättämään putoaako flyygeli päähän sunnuntaikävelyllä, vai menehtyykö satavuotiaana vanhuuden vaivoihin Sabbath Bloody Sabbath -levyn takakannen maisemissa. Ei kuoleman miettiminen ole mikään tapa elää. Olithan ennen syntymääsikin nykylaskelmien mukaan yli kolmetoista miljardia vuotta olematon. Miksi siis huolehtia jostain, josta on jo niin pitkä kokemus.

21/01/2015

Tuo nokka on aika uhkaava kyllä. Mutta tuo video. Onkohan tullut liikaa katsottua American Horror Storya? Éhkä väärä kanava kysyä kun en tiiä ohjaajaa... Nimimerkillä: paskahantuokinvideoonkunmuutakaaneioletarjolla!

Emme usko, että Herra Ylppö on katsonut sekuntiakaan televisiota vuosiin. Sehän katsoo vain unkarilaisia taide-elokuvia.

21/01/2015

Kuumottaako odotella?

On niin paljon kaikkea, että kuumottaa odotella vain hetkittäin.

21/01/2015

Talvikunkku ja levynodotus kirvoittivat ajatuksen, josko teidän lahjakkuuden ja tuottavuuden voisi valjastaa ei-taiteellisiin ambitioihin. Voisiko teitä vuokrata? Vaikkapa kuten betonimyllyä, päivätaksalla? Eikä liity homosteluun, senkin pervot!

Y: Ihan näin orkesterin ulkopuolella ainakin minä olen valjastanut lahjakkuuteni (tai sen puutteen) jo kahdeksantoista vuoden ajan mm. olemalla mukana kehittämässä luovan alan itsensätyöllistäjien omistamaa yhteistä ja yhdessä johdettua yritystä, joka hoitaa ihmisten taloutta, kirjanpitoa, neuvontaa, sekä sosiaalista ja markkinoinnillista verkostointia. Tällä hetkellä meitä on tässä kimpassa jo kolmesataa ammattilaista.

21/01/2015

Huomenta,Vitun hyvä piisi ja oikein komiapi video,toimii ko kolmentonnin vannesaha,poikanne 78kg.

Mutta eihän se ole edes HEVIÄ.

21/01/2015

Vaimostani tuli lesboseksuaali. Mitä teen?

Siinäpä monivivahteinen, jopa traagissävytteinen kysymys. Juuri sellainen, johon me olemme parhaita vastaamaan.

21/01/2015

Olen näiden remasterointien jälkeen kuunnellut tarkemmin Kanniaisen rumpuraitoja ja... Nehän ovat aivan pitelemättömiä!

Kanniainen oli nimenomaan pitelemätön.

21/01/2015

Valittiinko Ukonvaajaan tarkoituksella vajaa ukko kertojaksi?

Jos olisit vielä yhtään hauskempi, voisit ryhtyä myymään lippuja sinne kellariin, missä istut lajittelemassa papuja.

21/01/2015

Millaisia kokemuksia teillä on kiljusta? Surullista muuten teille punkkareina (ja faneille!!) - käytin tuota kysymyshakua ja sain enemmän hittejä liittyen liittyivät kiljua-verbiin kuin kilju-juomaan...

Y: Teineinä Torniossa tunnettiin termi Kallan pikakilju. Siinä oli kankkustakuu.

21/01/2015

Iäti on aika hyvä levy sittenkin.Ehkä osaksi johtuu siitä että se on kahden ei niin hyvän levyn välissä.Sori kun nuolen teidän perseitä tällä lailla.Seuraavalle levylle on odotukset jopa korkealla jostain syystä,saas nähä miten käy.Niin joo tämä on kysymyspalsta,no harrastatteko joogaa?

Joo, harrastamme bhaktijoogaa vastailemalla näihin kysymyksiin.

21/01/2015

Kuuntelin The Gates of Deliriumin. Vanhenin 22 minuuttia.

Se pitää kuunnella niin monta kertaa, että vanhenee kuukausitolkulla.

21/01/2015

Kun kysy-palstan hakukoneeseen laittaa nimen Gösta,niin vastauksiksi tulee monta sellaistakin kysymystä jossa kyseistä nimeä ei ole.Aika jännä,eikö?

Tosi jännä, joo.

21/01/2015

Kaks keikkaa Oulusa putkee: Onko setti sama kumpasenaki iltana?

Paikoissa, joissa soitetaan kaksi iltaa peräkkäin setti vaihtuu jossain määrin. Runko on kuitenkin sama.

21/01/2015

Kenen kesämökillä Sodassa ja rakkaudessa -video on kuvattu?

Putinin.

21/01/2015

30 vuotta tulee täyteen, joten järkätäänkö nyt se areenakeikka? Raahaatte Kanniaisen paikalle sotkemaan pari Kolmikärjen biisiä. Ja sen joka soitti kitaraa sillä levyllä. Kuoro tietysti hoilaamaan Meidän syntiämme ja jousiorkesteri hittejä varten. Ja paukkupommeja jotka räjäytetään sitten encoressa Discoinfernon soidessa. Hynynen ja Ylppö voi kans tulla paikalle ja vitsailla.

Ei järjestetä areenakeikkaa. Toivottavasti.

21/01/2015

Kolme kysymystä. Voiko Tool:in tuleva albumi mitenkään vastata yleisön odotuksia? Haistatitteko pitkät ice bucket -haasteelle ja sen sijaan sijoititte Lp-levyyn ja hankeitte Victims of Ikurin Valedictionin? Entä onko mielipiteitä Haruki Murakamin jättiläisestä 1Q84? Kiitos ja anteeksi.

Ei.

21/01/2015

Tohtiiko kysyä jo tässä vaiheessa, että eroaako Kuopion tuplakeikan setit paljonkin toisistaan? Sama kai tuo sinänsä, kun hinnoittelu miltei pakottaa ostamaan kahden päivän liput.

Setit eroavat toisistaan. Runko on sama, mutta vaihtelemme kappaleita. Niitä kun riittää.

21/01/2015

Aki, mie tuossa Teurastamon jälkimainingeissa aloin oikein laskeskelleen näiltä sivuilta että paljonkos niitä oli. Ei niitä nyt aivan 70 ollu mutta 59 mie sain kassaan. Eli vitusti liikaa ja pehmustettu huone olis tässä kohtaa oikeampi osote. t: Alatalo

Mikä pehmustettu? Eiku pallon muotoinen huone, jonka seinät on täynnä metrin piikkejä.

21/01/2015

Kahdenkymmenen vuoden aikana olen saanut kappaleistanne rauhaa, voimaa, oivallusta, riemua, lohdutusta, rukouksia, ymmärrystä, suuntamerkkejä, surua sekä toivoa tälle pitkälle, loputtomalle matkallemme. Kiitos!

Kiitos. Paljon niihin lauluihin on laitettu omaa sielua ja kokemusta.

21/01/2015

Kuten edellisen kohdalla, niin myös nyt aion hankkia levynne vain sähköisesti. Olisipa huikeeta, jos voisi ostaa ennakkoon uuden levyn lyriikat ja ilmestymispäiväksi pääsyn Spotifyhyn. Eikai sinne levyä saa edes rahalla, ennenkuin se siellä ilmestyy? Mielelläni levystä maksaisin, mutta kun käytännössä kuuntelen lähes kaiken musiikkini Spotifysta. Valitettavasti.

Spotify on kaksipiippuinen miekka tekijöiden kannalta. Ne kun vetävät itse omistajilleen miljoonavoitot, ja tilittävät musiikin tekijöille vain kuppasia roposia. Jopa verrattuna cd-rojalteihin, on Spottarin korvauspolitiikka todella halveksuvaa niitä kohtaan, joiden työllä puljun omistajat ökyrikastuvat.

21/01/2015

Aika moni teidän biisi täyttää jumalanpilkan kriteerit. Ja se yksi demo menee kiihottamisena kansanryhmää vastaan. Mutta ovatko rikokset jo vanhentuneet?

On se muuten hienoa, että ihmiset voivat määritellä, mistä Jumala loukkaantuu. Moinen saattaa täyttää Jumalanpilkan tunnusmerkit.

21/01/2015

Aikooko Yrjänä tehdä Masterchef VIP ohjelmassa tunnetun kolikkotemppunsa saksanpähkinöillä?

Y: Vai syntymättömän kuutin kiveksillä?

21/01/2015

Tuosta Twitteriin hiljattain laittamastanne kuvasta tuli mieleen. Ostaisin mielelläni uuden levynne WAV tai FLAC -tiedostoina, sillä resoluutiolla jolla sen studiossa loitte (192/24? 96/24?). 44khz/16bit tasolle downsamplattu versio ei saa minua hamuamaan innolla lompakkoani.

Viimeksi levyn sai ladattu WAVina. Vissiin 15 ihmistä teki sen.

21/01/2015

Onneksi sain keikalle liput! Mutta levyä en saa tilattua. Levykauppax.fi on kaatunut. Älkää laittako sitä Spotifyhyn. Hyvän musiikin pitää olla vaikeaa! Mihin voi tulla makuupussin kanssa?

Seuraamme tilannetta ja kerromme eteenpäin. Levyjen ennakkotilaus tulee myös Lilithin kauppaan vielä lähiaikoina. Lilithin kautta tilatuissa on bändin nimikirjoitukset. Ja myös se paljon kysytty vinyyli tulee. Aikataulu on vielä epäselevä.

21/01/2015

No nyt se Hector on tulossa Vain elämäähän. Mutta jos jos Yrjänä esittää sille sen varhaistuotantoa, josta se ei kuulemma niin piittaa, itkeekö se vaivaannuksenkyyneleitä? PS. Kysy-palstan juhlavuosi on käsillä! Teidät tuntien on varmaan jotain huikeaa juhlistusta valmisteilla!

Huikeaa juhlistusta CMX-tyyliin: ei mitään. (Y: Hector voi olla Vain elämäässä, minä en. Ois ollut kyllä hienoa laulaa Nostalgia ja Tuulisina öinä. Hector on parhaimmillaan aivan helvetin upea, pahimmillaan kun yrittää olla hauska.)

21/01/2015

Onko Rasio koskaan seurustellut oikean kätensä kanssa?

Tokko. Se kun on vasuri.

21/01/2015

Mitä mieltä olette naisten pieruista ja jenkkakahvoista?

Tuo saattaa olla seuraavan levymme nimi.

21/01/2015

Yrjänä. Haluaisin lukea jonkun hyvin kirjoitetun ja laajan kirjan kosmologiasta. Osaatko suositella jotain?

Y: Kotimaankielellä kirjoitetuista on Esko Valtaojan Kotona maailmankaikkeudessa varsin hyvä (vaikka suhtaudunkin skeptisesti Valtaojan intoon rummuttaa ns. ateismiaan joka paikassa). Englanniksi alan klassikoita ovat mm. Paul Daviesin Cosmic Blueprint ja Steven Weinbergin First three minutes.

21/01/2015

Nää Ylpön tekemät musavideot ovat kuin ahtopaineella tulevaa ripulia.

Kyseessä on siis yleinen mediakritiikki metatasolla?

21/01/2015

Miten hyvä se teidän versio siitä Pixies-biisistä oli?

Ei me muisteta. Varmaan ihan paska.

21/01/2015

Nolot virheet CMX:n kysy-vastauksissa (tulevan graduni nimi), osa 2354678: http://cmx.fi/kysy/single.php?d=20150178138 Kommentti: Nolooooo!!11

Asiaa.

21/01/2015

Vai että MasterChef VIP. Yrjänän kokkausintohimon tuntien ei yllättänyt. Kuinka korkealla tämmöiseen osallistumisen kynnys Yrjänällä on? Ja miten eri tavalla vaikuttaa osallistumispäätökseen se, esiintyykö Yrjänä muusikkona/lyyrikkona kuin vaikka kokkina? (Vrt. vaikka tämä ohjelma vs. Vain elämää) Oli miten oli, täytyypä tsekata kun ohjelma eetteriin pamahtaa.

Y: Aika korkea oli osallistumiskynnys. Mutta sitten leikkuulaudan ja poskettomien tekniikkahaasteiden viehätys vei mukanaan. Mietin jopa hetken, että suuttuuko ns. porukat tällaisesta. Sitten tajusin, että kysehän on omasta elämästä ja yhdestä viihdeohjelmasta, jossa saa leikkiä ruualla. Messiin vaan. Kuvauksethan on jo ohi. Oli yllättäviä tapaamisia, ystävystymisiä ja pirun pitkiä, hauskoja ja hysteerisiä kuvauspäiviä. Siinähän sitten kattelet miten käy okkultistilta viihdeohjelman teko.

21/01/2015

Mielipiteenne Rumban taannoisesta jutusta, jossa teidän sijoitettiin suomirockin kaanonissa YUP:n ja Don Huonojen kera 90-luvun älykköuudistajiin?

Juttuhan oli herkästi kirjoitettu ja asiat sijoitettu varsin tarkkanäköisesti aikakauden kulttuuriseen kontekstiin. Välllä mentiin kyllä hagiografian puolelle. Omasta perspektiivistä ne olivat juuri me, YUP ja Don Huonot, jotka edustivat monia uusia asioita silloin. Kaikki tavoillaan, kaikki eri lähtökohdista. Kiinnostavaa, että Rumba kirjoittaa nyt noin, vuosia meitä dinosauruksia dissattuaan.

21/01/2015

Tulostin koko kysypalstan viime vuoden aikana yhdessä kahden kaverin kanssa. Kova urakka.

Varmasti. Silloin kun Tuukka Hämäläinen toimitti Ensyclopedia Idioticaa tulostettiin viidentoista vuoden kysy-palstat. Seitsemäntuhatta liuskaa.

21/01/2015

Nukkuu 16 tuntia päivässä ja 8 tuntia kattoo tv:tä. Välillä käy taksilla alkossa.

Varmaan kunnan taksiseteleillä.

21/01/2015

Miksette enää levytä Bad Vugumille? Ai niin, koska möitte sielunne.

Jos olisimme jatkaneet Bad Vugumin kanssa vuonna -91, kukaan teistä ei olisi ikinä kuullutkaan meistä. Ja, kieltämättä, Vugumin outousfundamentalistimeininki alkoi tehdää karsinaa ahtaaksi jo Veljeskuntaa tehtäessä.

21/01/2015

Jähä, uuden vuoden kunniaksi telkassa Y esiintyy kokki kolmosena. Mitäs tryptamiinisoppaa on luvassa ja eikö uusi levy kiertueineen pidä artistia työllistettynä hä?

Yllätys: telkkariohjelmat nauhoitetaan etukäteen! (Y: Silloin tällöin tulee pyyntöjä telkkariin. Kuorosodan, Tähdet, tähdet ja Rakkauden FAQ:n jätin suosiolla väliin, mutta tässä tarjoutui mahdollisuus sekä tehdä vaikeita kokkaustehtäviä, että häpäistä itsensä, joten en malttanut olla lähtemättä. Takaan, että suututte ikihyviksi lupsakkaasti virnuilevalle, essussa heiluvalle tavisminälleni!)

21/01/2015

Täytyy kyllä sanoa että “Vainajala” levy on kaikessa lohduttomudessaaki helvetin hyvää terapiaa...

Mutta onko se kaupallinen? Ainoa normialbumimme, joka on myynyt platinaa.

« vanhemmat ↑ sivun alkuun             

Hae kysymysarkistosta

Hae

Hakuohjeet

Erottele hakusanat välilyönnilä. Jos haet useammalla sanalla tai sanan osalla, tulokseen tulevat vain ne kysymykset ja vastaukset joista löytyvät kaikki hakusanat.
  • Anna kustakin hakusanasta ainakin kaksi kirjainta
  • Tämä hakukone hakee vain kysymyksistä ja vastauksista
  • Vain 100 ensimmäistä osumaa näytetään

Tee kysymys

 
©1995-2015 CMX