Bookmark and Share English
»

HELMIKUU 2015

24/02/2015

Miksei ole kiertuepäiväkirjaa?

Vapaaehtoista kirjoittajaa ei yhtyeen riveistä löytynyt.

24/02/2015

Ojai on uranne paras yksittäinen kappale, saatte kolmeakymppiä lähestyvän miehen itkemään. (Ja olipa muuten asiallisin kysy-palstalle lähettämäni kysymys tai palaute samalla, huom.)

Saamme miehen kyyneliin.

24/02/2015

Oulun biisilistat esille! Täytyy päästä ulisemaan miten sinä-päivänä-kun-en-päässyt-paikalle oli parempi setti.

Ennen pitkää, juu.

24/02/2015

Mesmerian lopun kolmikko tuo kovasti mieleen Nolanin interstellarin. On mahdottomat, viisiulotteiset maisemat, on ajansyöjät ja ainevuot virtaa galaksien keskellä. Päätyykö klimatologimme ihmisyydestä jonnekin toisaalle universumin halauksen ollessa oikein luja?

Y: En ole vieläkään ehtinyt katsoa Interstellaria.

24/02/2015

Laavassa on Talvikuningas-fiiliksiä. Hyvä!

Laavassa? Eikä ole.

24/02/2015

Mistä palvelusta uusi levy kannattaisi hankkia sähköisessä muodossa, että se hyödyttäisi taiteilijaa mahdollisimman paljon? Minulla kun ei ole himaa eikä levyhyllyä, mutta haluaisin osoittaa tukeni.

Kyllä se taitaa olla iTunes.

24/02/2015

Nuottikirja olisi loistava idea. Ostaisin.

Siitä on aina silloin tällöin ollut puhetta.

24/02/2015

Hei kuunnelkaahan jo Beefheartia!

Taasko?

24/02/2015

Teillä on keikkoja takana satoja ja kiertue jälleen potkaistu käyntiin, joten ehkä pieni muisteluhetki tähän väliin. Mikä mahtaa olla noloin juttu, mitä lavalla on koskaan käynyt?

Y: Jälkikäteen nauratti ainakin taajaan se kerta, kun kärsin ripulista, ja remontissa olleen keikkapaikan ainoa vessa oli talon toisessa päässä yleisöaulassa. Päädyin viisi minuuttia ennen lavalle menoa jonnekin ihme välikatolle, josta löysin pimeässä sinkkiämpärin ja tein tarpeeni siihen. Sitten tajusin, ettei se ollut sinkkiämpäri, vaan ilmastointiputken pää.

24/02/2015

Näemmekö teidät vielä joskus Kulttuuritalon tai Finlandia-talon lavalla?

On kai se mahdollisuuksien rajoissa.

24/02/2015

Antti Tuiskun parisuhteista ei ole ollut tietoa julkisuudessa. Uudellakin musavideolla katselee suutelevia lutkia huoneessaan mutta heiluttaa jotain dildoa pesuhuoneessa keksimättä sille (dildolle) sen kummempaa käyttöä. Sen on pakko olla Suomen Morrissey.

Morrisseyksi Antti on kyllä vähän liian hyvällä tuulella.

24/02/2015

Halla-aho on suurmies. Fiksu ja kriittinen ihminen ei kiistä tätä. On sanottu, että jos ihminen ei parikymppisenä äänestä Vihreitä, ei hänellä ole sydäntä. Mutta jos hän ei nelikymppisenä ole alkanut äänestää Perussuomalaisia, hänellä ei ole aivoja.

Churchillin sanoin: "Paras vastaväite demokratialle on viiden minuutin keskustelu keskimääräisen äänestäjän kanssa".

24/02/2015

Onks teillä minkä alojen osakkeita salkussa ? Vaikutatte nimittäin normi säästäväisiltä järki-ihmisiltä. Näen siis savuverhonne läpi ja seuraavaksi skannaankin pohjanmeren kalaesiintymät.

Aika vieraaksi on rahoitusala jäänyt.

24/02/2015

Ei pääse täysin sisälle tähän uuteen levyyn. Loistava kitarasoundi silti. Hyperborea on silkkaa Castanedaa. Ehkä se on hyvä.

Ehkä se on Kotkan lahja.

24/02/2015

Tänä iltana minulle saapuu aikamatkustajia Torniosta vuodelta 1992. Aion soittaa heille CMX - Talvikuningas levyä. Mahtavat olla ihmeissään. Mutta enpäs kerro, missä vuodessa minä olen.

Sepäs.

24/02/2015

Mikä olisi se biisijärjestys nykyään Pedoilla ja Iätillä, jos saisitte päättää? Kiinnostaisi tietää. Jos vaikka kuuntelisi siinä järjestyksessä kyseiset albumit.

Halmkronan Pedot löytyy Spotifysta. Laitetaanpa tuon samaisen CMXOfficial-tunnuksen alle myös näkemys Iätistä. Jahka ehditään.

24/02/2015

18 vuotta sitten CMX tuli elämääni. Pitkäaikaisimpia rakkaimpiani siis, ainut joka ei ole koskaan tuottanut pettymystä. Rakkaus joka on ollut läsnä vuosina, jolloin hirsipuu kävi mielessä taajaan, ja joka on läsnä tänään, kun elämästä on tullut parempaa, eikä ihmisenä olo enää tunnu pahalta. Mesmeria on jälleen mitä mieluisin lahja tälle ihmiselle ja elämälle. Kiitos!

Aika karu tuo näkymä taajaan mielessä vierailevasta hirsipuusta.

24/02/2015

Nybergillä oli ihan hyviä kysymyksiä. Toisaalta on turhauttavaa katsoa noin lyhyitä haastatteluja. Haastattelu loppuu kun se on just alkanut.

Televisiossa viisitoista minuuttia on iäisyys.

24/02/2015

Mesmeria on kyllä niin tervetullut ja raikas ja valoisan kaunis Seitsentahokkaan jälkeen. Tietenkin saattaa olla että elämässä on muitakin tunnemaaston kantavia voimia kuin CMXn tuotanto, mutta eipä se ainakaan haittaa meininkiä, että kehtasitte tehdä näinkin koskettavan albumin. Ihanaa kun A.W suostuu laulamaan melodisia, ja runollisen kauniita osuuksia. Ja karjumaan! Kiitos!!!

Tunteellinen räyh!

24/02/2015

Mesmerian kotkasta inspiroituneena jotenkin kumman kautta eksyin toiseenkin kotkan logolla varustettuun levynkanteen. Piti nimittäin ottaa kansikuvan perusteella kuunteluun naapurimaan Witchcraft bändiltä levy Legend. Miksi kukaan ei ollut minulle tätä suositellut koskaan aiemmin? Kertakaikkiaan täydellisen hyvä albumi. Löytyykö CMX:n laivueesta Witchcraftin faneja?

Neverhöörd.

24/02/2015

Turha pelätä kaikkea uutta. Myös c-kasettienhan piti tappaa musiikkiteollisuus.

No, puhutaan musasta kuin makkarasta: C-kasetit mahdollistivat levyjen kuuntelun autoissa, pienissä kannettavissa vehkeissä ja korvalappustereoissa. Ne siis lisäsivät kuluttajien mielenkiintoa albumien ja kokoelmien hankkimista kohtaan. CD:n tullessa sen ”ylivoimainen äänenlaatu” sai miljoonat ihmiset ostamaan jo hankkimansa LP-kokoelman helmet myös uudessa formaatissa. Kun iTunes aloitti laadukkaan digimyynnin, oli monilla edessä kolmas hankintakierros (ellei jaksanut itse viettää päiväkausia digitoiden levyhyllyään). Vertaisverkkopohjainen nettipiratismi puolestaan ei tuottanut liikevaihtoa ollenkaan. Se edusti vain vuotoa laivan kellarissa. Striimauspalvelut nykymuotoisina kääntävät viimeisen sadan vuoden aikana kehittyneen musiikkialan päälaelleen. Yksi syy on, että ihmiset eivät enää halua fyysisiä levyjä kotejaan tukkimaan (cd tasoitti tälle tietä ankeilla, rikkoutuvilla kansillaan). Pelkästään viime vuonna fyysisen levyn myynti väheni Suomessa 36% kautta linjan. Oltuaan noin 8-10% lasku-uralla jo kymmenen vuotta. Ja nyt tarkkana: albumin tekeminen maksaa kaikesta tästä huolimatta saman verran (tai tietysti paljon enemmän, mutta ollaan nyt suurpiirteisiä) kuin kymmenen vuotta sitten. Levy-yhtiöksi sanotaan yritystä, joka rahoittaa levyjen tekoa omalla riskillä, ja pyrkii myymään valmistamiaan tuotteita voitolla. Jos albuminvalmistuksen kulujen kattamiseksi pitää myydä vaikkapa 5000 yksikköä kyseistä tuotetta, tuottaa se pienemmällä myynnillä tappiota. Ja nyt pointti: edes 5000 myyntiin yltäviä levyjä on enää aniharvassa. Ja kun tuote tekee tappiota, ei ole varoja, millä tehdä lisää tuotteita. Studioita kaatuu, firmat vähentävät henkilöstöä ja säästävät kaikessa. Ala kuihtuu pois. Palataan nyrkkipajoihin ja omakustanteisiin. Se näyttäisi olevan alan tulevaisuus. Ei ole mitenkään sanottu, että meidänkään tulevia töitä lähtisi kukaan rahoittamaan. Väki ei ostaa hiidenkiviä, Obelix ei tehdä hiidenkiviä.

J: Omasta puolestani haluan vielä lisätä tähän, että minun mielestäni musiikinkuuntelijoiden syyllistäminen tässä on väärä lähestymistapa. Ongelma on artisti/levy-yhtiö/striimauspalvelut-sopimusketjussa. Artisti on taas kerran varsin pieni tekijä noissa neuvotteluissa. Ja pahin kaikista on Google ja Youtube, joka on opettanut sen että kaiken saa ilmaiseksi.

24/02/2015

Yrjänäkö tuon Auran 20 v. uusintamiksauksen on tehnyt, kun on basso noin kovalla?

Sä olet nyt ymmärtänyt oikein: jokaisen muusikon haave on miksata levyt niin, että muitten soittimet pyyhitään äänikuvasta kokonaan pois. Tämän vuoksi Jimmy Pagen miksaamilla Led Zeppelin-levyillä kuullaan vain kitaraa. Ja nyt ymmärrät myös, miksi Eppujen levyiltä on turha etsiä rumpuja tai laulua - ne ovat Pantsen miksaamia.

24/02/2015

Eikö teillä ole enää keikkabussia?

Meillä ei ole koskaan ollut omaa keikkabussia. Ei kannata investoida moiseen rahareikään, jos tekee alle kolmekymmentä keikkaa vuosittain. Tätä nykyä on huomattavasti kätevämpää liikkua pienemmällä autolla. Tärkein syy bändeillä isojen bussien käyttöön on yleensä ollut se, että pitää raahata yhtyeen omien laitteiden lisäksi mukana isot äänentoisto- ja valolaitteet. Nykyään lähes kaikissa keikkapaikoissa on hyvä äänentoisto ja valot omasta takaa, ja lisävalot menevät paljon pienempään tilaan kuin ennen.

24/02/2015

Kaipaamme uutta valistusta ja romantiikkaa. Mieluimmin yhtä aikaa. Ja englantilaista renessanssia.

Renessanssi synnytti valistuksen, valistus romantiikan. Pitää siis kokea ensin uusi keskiaika.

24/02/2015

Mitä lyhyempi nimi teidän albumilla on sitä parempi se yleensä on.

Seuraavan levymme nimi on siis OMG.

24/02/2015

En tykännyt Vainajalasta silloin kun se julkaistiin, mutta nyt tämä toimii oikein hyvin. Vaatii siis 16 vuotta päästä sisälle.

Y: Ehkä minäkin joskus siis alan pitää siitä.

24/02/2015

Teillä on enemmän "hyviä" levyjä kuin Yes:llä. Ja niitä on tullut katkeamattomana putkena pidemmän aikaa kuin heillä missään vaiheessa. Pistää miettimään, vai pistääkö?

Yessissä (jotka ovat tokkiinsa paljon lahjakkaampia soittajia kuin me) on väki vaihtunut useammin kuin Lemmy-setä ehtii naukata votkakolaansa. Semmoinen vaikuttaa.

24/02/2015

Hyberboring olis saanut soida Leprassa.

Sehän soi, heti ekana!

24/02/2015

Tätä on varmaan jo kysytty monta kertaa, mutta milloin se Twisted Sister -coverlevynne ilmestyikään? "We are gonna take it...." - Dalai X

16.8.1977

24/02/2015

Kiitos Joensuun keikasta!! Olitte loitavia. Kuopiossa jälleen tapaamme.

Loitavuus on johtotähtemme!

24/02/2015

Tuleeko Mesmerian vinyylipainoksen mukana CD:tä tai jotakin nettilatauslipuketta? Ajattelin ostaa sen jumalattoman hienon kannen takia vaikkei soitinta olekaan.

Pitääpä kysyä tuolta levy-yhtiöstä. Sellaisesta ei kyllä ollut tällä kertaa puhetta.

24/02/2015

Ekan sinkun kuultuani ajattelin että jahas, nyt tulee uusi Iäti. Sitten kuuntelin pari kertaa ja ajattelin, että tulikin uusi Vainajala. Mutta sitten kuuntelin lisää ja tajusin, että tulikin uusi Pedot! Hyvää työtä pojat.

Katos vaan, Petoihin uutukaista ei olekaan vielä kukaan aiemmin verrannut.

24/02/2015

Jääkö yleisöstä koskaan kasvoja mieleen - vai olemmeko vain massaa harmaata?

Y: Seuraan aina ihmisten kasvoja ja kehonkieltä keikoilla. Lavalta nimittäin näkee kaiken. Usein löytää keikan ajaksi salin eri puolilta useita silmäpareja, joiden tuikkeesta saa lisävoimia. On myös ihmisiä, jotka katsovat heti hämillisesti pois, jos kokevat, että joku lavalta katsoo heitä hetken silmiin. Ja niitä, joiden ilmeestä ei voi tehdä mitään johtopäätöksiä. Ylipäätään keikkayleisö ei ole massaa, vaan joukko musiikin yhdistämiä yksilöitä samassa rituaalissa.

24/02/2015

Mikä on CMX:n mielestä parasta votkaa? Onko sitä raiderissa kiertueen aikana, edes päätöspippaloissa?

Kaikki votkat ovat samanlaisia. Etiketti vain vaihtuu. Ja meillä on, tosiaan, raiderissa votkaa. Joskus sitä pitää tirauttaa keikanalussiiderin sekaan elimistön hereillesäikäyttämismielessä, jos keikka on vaikka hävyttömän myöhään.16/02/2015

Seuraavan levyn teemaksi tähän astisten lyriikoiden selittäminen ja yhteen nivominen. Päästään sekaisten monimerkitysten seuraavalle metatasolle!

Ei.

16/02/2015

Kiitokset Mesmeriasta, hienoja ralleja täynnä levy. Näettekö CMX:n vielä joskus tekevän albumin jonka painopiste olisi pitkine, moniosaisine biiseineen vahvemmin progen puolelle kallellaan, kuten Talvikuningas? Enemmän Kusimyrskyn tai Eksopaleoklimatologin kaltaisia kappaleita. Toisaalta, kun Laavat ja Tuleen kirjoitetut soi päässä päivästä toiseen, kai se on molempi parempi.

Toivottavasti. Tilanne alkaa vain vaikuttaa siltä, että kun musiikin ystävät eivät enää perusta hankkia kotiinsa albumeita (joiden teko on suht hintavaa) koko ala on hyvin pian sellaisessa kunnossa, että ainoat ilmestyvät albumit ovat Vain Elämää -kokoelmia.

16/02/2015

Olisko mitään tietokonepelisuosituksia? Pelaa Janne se Alien: Isolation. Ihan huippu.

Limbo.

16/02/2015

"Vartija, oi vartija, kyljykseni vartija?" Joko ne uhkaavat viedä ruuankin taiteilijapoloisen pöydästä?

Y: Mä olen ainakin ollut ruoka-aikaan mestoilla.

16/02/2015

Iskee levyistänne minuun eniten, syvimmälle. Upea levy, kiitos.

Syvimmyys, siis.

16/02/2015

Ymmärränkö oikein että Y:n ensimmäisellä biisiarsenaalilla olisi saatu tunnin verran tulisaarnaa?

Y: Et ymmärrä oikein. Tulisaarna on Jannen biisi.

16/02/2015

Kampanisu, rieska vai leipäjuusto?

Paskiaislulla!

16/02/2015

”Laulujen tekeminen on ollut ammattini koko aikuisikäni, ja kyllä minulla on musiikillisesti vielä paljon asioita, joita en ole edes kokeillut. Nyt olen lisäksi innostunut ensi kertaa tekemään lauluja muille. Ja vielä sellaisia kappaleita, joita ei välttämättä huomaa minun tekemikseni.” Keille Yrjänä tekee sanoituksia?

Y: Miten niin sanoituksia? Mähän olen säveltäjä-sanoittaja-sovittaja-tuottaja. Tällä hetkellä en kenellekään, Saku Shildt ei viittaamassasi jutussa aina pysynyt aiheessa, vaan antoi jutuntekoinnon viedä hieman faktojen edelle.

16/02/2015

Eiks anarkokapitalismi olisi aika vitun jees lopunajan orgiat?

Kiehtovaa slapstickkiä!

16/02/2015

Voiko itsemurha mielestännne olla joissakin tilanteissa olla mielekäs ratkaisu?

Kysymys on vaikea. Senkin vuoksi, että emme voi tietää, miksi esität sen. Onko ihmisellä oikeus päättää oma elämänsä? Pitäisi olla. Mutta se on myös päätös, jota ei voi katua. Eräs kirjallisuudessa toistuva klassinen suhtautumistapa on se, että ilman itsemurhan mahdollisuutta elämä voi olla jossain tilanteessa sietämätön. Itsemurha voi olla myös äärimmäisen itsekeskeinen teko, emotionaalinen protesti ymmärtämätöntä maailmaa kohtaan. Ja sitten taas, syvästä masennuksesta kärsivän elämä voi olla vain liian raskas taakka. Mutta kukaan ei tiedä, mitä huominen tuo tullessaan. Etenkään kuolleet.

16/02/2015

Mesmeria on oudommalla tavalla hyvä kuin Seitsentahokas. Se ärsyttää ja pelottaa välillä, mutta sitten laulattaa mukana kuitenkin. Kiitos siitä. Asiaan. Jos siis Ojai ja (käsittääkseni) Jatkuu niinkuin sade on molemmat ainakin jostain Auran ajoilta, roikkuuko sieltä kassissa mukana enemmänkin orpoja lauluja?

Jatkuu niinkuin sade -kappaleen kitarariffi on Auran ajoilta, mutta Ojai on koko biisi vuodelta -91. Kyllä meillä on kappalerunkoja, joita on pyöritelty mukana pitkäänkin, mutta koskaan ei tiedä, mitä niistä ehkä syntyy.

16/02/2015

Paleface loistava tekstittäjä !!!!! xD Nyt on vedetty deelejä vahvempia !!!!! xD

Pale on yksi älykkäimpiä ja tekstillisesti lahjakkaimpia populaarimusiikin tekijöitä, mitä Suomi on koskaan tuottanut. Se, ettet sinä sitä käsitä, ei johdu Palefacesta.

16/02/2015

Tuunela sai CMX-liukasteensa ensin demosessioissa ja myöhemmin vielä uuden materiaalin demoäänityksissä.

Jutussa pitäisi varmaan lukea, että ”sessiossa, jossa kuunneltiin uusien kappaleitten demoja, ja sitten kun jatkoon valittuja kappaleita koeäänitettiin Porvoon Magnusborgissa”.

16/02/2015

Oulun avauskeikka toimii helvetin hyvin tänne pöntöllekki. Lieneekö pöntöllä olon syynä intialainen lounas vai Yrjänän rantasauna?

No huhhuh!

16/02/2015

Hei kiitti uudesta levystä! Toistan samaa kuin aiemmissa kommenteissa ja Rumban artikkelissa - Talkkarin jälkeen teistä ei oikein lähtenä mittään. Ja nyt, oh my! Yrjänää tykkäisin myös kiittää Puheen Aamun vierailusta, oli miellyttävää kuunneltavaa. Toimittaja Juuso tiesi mistä puhui ja taiteilija toki myös ja kovin sympaattinen kaikkinensa. Kiitos teille olemassaolostanne.

Levyihin liittyvät tunnelmat ovat niin vaihtelevaiset. Odotukset, eka kuuntelutilanne, mitä muut on sanoneet, mitä tekijät höpisevät, jopa, ja missä maailma menee.

16/02/2015

Oulu 1:n jälkifiiliksiä. Hyvää ja turvallista hyppyytystä, mutta harvoin jää keikasta tällainen olo: uutta levyä olisi kärsinyt soittaa paljon enemmän. Kaipa syynä on vain se, että uusi levy sattuu olemaan harvinaisen välittömästi mieleinen. Valles Marinerista ja Eksopaleoklimatologia olisin kaivannut ilman muuta, ja oli pettymys, että niitä ei tullut. Kiitos silti, hauskaa oli!

Meillä oli myös hauskaa. Uuden levyn kappaleita on aina vaikea annostella settiin, ja opimme avauskeikoista paljon. Eksosta voi kertoa, että sen keskiosassa oleva outorytminen bluesriffittely, vaikka yksikertaiselta kuulostaakin, on kevyesti vaikein soitannollinen juttu, jonka olemme tehneet, ja sen lisäksi päälle on laulettu vastarytmiin menevä teksti.

16/02/2015

Se perseeseen menevä keilapalloko teidän nettisivuja ylläpitää?

Ei meilä oo nettisivuja.

16/02/2015

Veditte loistokeikan Oulussa! Mutta miltä teistä tuntui aloittaa keikkarundi ja vieläpä täältä "paskasta kaupunnista"?

Y: Minä olen aina jotenkin rakastanut oululaisia. Niitten kanssa voi olla todella omituinen, ja se on ihan normaalia.

16/02/2015

Jos mie kaivan jostakin essiin Viron yhden kruunun setelin niin luppaattako soittaa Sähkökonneet Isola kirkola? t: Alatalo & Moilanen

Tämä vaikuttaa melkein diililtä.

16/02/2015

Hei tää uus levy on tosi hyvä. Vaati monta kuuntelukertaa että alko aukemaan mutta täähän on mainio lätty!

Kyllä sitä tehtiinkin. Kiitos.

16/02/2015

"Elämän keskipäivässä eksyin synkkään metsään" on ollut mun go to -fraasi ainakin seitsemäntoista vuotta nyt, niin ilossa kuin surussa. Nyt se sai kovan kilpailijan tästä "minun sielussani aina sataa..." -virkkeestä. Sorry Dante. Vaik jälkimmäisessä ei kyllä taida olla samaa mahdollisuuksien viidakkoa. Mut melodraamassaan yltää samoille leveleille. Sorry Yrde. Kiitti Yrde.

Y: *kumartaa koristeellisesti*

16/02/2015

CMX:lle 31.12.14: Jos tahtoo tehdä vakavia runokirjoja aiheista, jotka ei monia kiinnosta, niin sehän on kiva silloin. Minkä tähden antaa vasiten vittumainen kuva hienostelevat otsikot latina perkele?

Y: Kuten Somnian kannessa latinaksi hienostellaan: ”lukija, jos haluat päästä helpolla, ole hyvä ja lue jotain muuta”.

16/02/2015

Mitä Y syö aamiaiseksi? Itse syön puuroa.

Y: Ihan perinteistä. Kahavia, munakokkelia ja ohrarieskaa, jossa on lohisiivu. Lassia, jossa on chiansiemeniä. Runebergintorttuja, votkaa ja irtirevittyjä syntymättömän siperiantiikerin silmämunia haudutettuna mustavalaan spermassa, natsijohtajien mukaan nimettyjä pehmytjäätelöpalloja, istukkaa ja patonkia.

16/02/2015

Ostin -95 Rautakanteleen, heti sen jälkeen kaikki ed. CMX levyt ja jatkossa kaikki uudet heti ilmestyttyään. Dino oli loistava, lämmin ja soundeiltaan uskomaton. Aion yksi parhaita koskaan Suomessa tehtyjä levyjä. Talvikuninkaassa viehätti projektin kunnianhimo ja "hulluus", joskin levyn kylmyys ja tarinoiden kyborgit jäi hieman vieraaksi.....

Tuon voisi käsittää kehuksi.

16/02/2015

.....Iäti = aliarvostettu, loistava levy jopa CMX asteikolla. Uusi Mesmeria absoluuttista parhautta, aivan mielettömän koukuttava, liikuttava. Sis. ensimmäisen cmx biisin (Teräs) mitä ekaa kertaa kuunnellessa meinasi tulla kyynel silmäkulmaan, biisin kauneuden ja tekijälle selkeän henkilökohtaisuuden takia. Nöyrä kiitos näistä vuosista, loistavista levyistä ja kovista keikoista!

Y: Minulle Iäti on läheinen levy, samoin kuin Pedot. Molemmissa on kappalejärjestykseen liittyviä ongelmia, jonka vuoksi ne aukeavat vähän heikosti. Iäti-kappale on omissa papereissa parhaita sävellyksiä, joita olen tehnyt, samoin Petojen Kain.

16/02/2015

Miksi pitäisi julkaista vinyylinä? Eihän nyt eletä 60-luvulla. Spotify-klikkauksilla elelee mukavammin.

Johonkinhan nuo loputtomat öljyvarat pitää tuhlata.

16/02/2015

Näin lama-aikana mieltä hivelee, kun saa rahoilleen vastinetta. Mesmeria on parasta sitten Talvikuninkaan ja biiseissä on eniten CMX-fiilistä sitten Aionin. Kiitos. Teettekö nyt "Jumalan ruoska - ja 14 muuta ikivihreää" -remaken vai suomennetun cover-version Painkiller-levystä?

Jurmalan Ruska!

16/02/2015

Seuraavalle levylle sitten KITARASOOLOJA. Hyvä kitarasoolo nostaa biisin ku biisin uusin ulottuvuuksiin (tjeu Minne paha haudattiin). Teiltä kun tuota soittotaitoakin löytyy niin olisi mahtavaa kuulla lisää ihokarvat pystyyn nostattavia sooloja. Te osaatte puljata noitten efektienkin kanssa sen verran kutkuttavasti että se olisi varmasti upean kuuloista.

J: Pitää vissiin tehä soololevy.

16/02/2015

En ollut perjantaina, mutta ainakin lauantaina oli saatanan hyvä meininki. Näytti teilläkin olevan hauskaa. Nahkaparturin tosin olisitte voineet soittaa!

Settiin mahtuu noin kaksikymmentä biisiä. Joka vuosi on vaikeampi tehdä settiä yli kolmestasadasta kappaleesta.

16/02/2015

Kyllä Mesmeria säväytti oikein kunnolla. Tekstit kouraisee tälläisen yksineläjän sielua vähän turhankin syvältä, mutta sehän merkitsee vain sitä että on vielä elossa ja tuntee. Valles Marineriksen kertosäe etenkin erottui edukseen.

Se onkin marsilaista iskelmää!

16/02/2015

Kättenpäällepanijoita ette oo salee vetäny livenä. Laulu todellisuuden luonteesta ois kans helvetin päräyttävä kuulla livenä. Tai Kuoleman kulkumies. Tai Manisola.

Kuoleman kulkumiestä ja Manisolaa soitettiin Iätin kiertueella.

16/02/2015

Nyt kun B-puolia ei enää tule, teidän pitäisi tehdä ihan varta vasten levyllinen nopeasti tehtyä hulluttelua Uraanin tyyliin.

Juuri puhuimme samaa keikka-autossa.

16/02/2015

Mesmerian jälkeen on lohdullista kuunnella Seitsentahokasta. Ehkä seuraava levy on taas hyvä.

Elämme maailmassa, jossa albumeja ei enää kohta tehdä.

16/02/2015

Perjantaina kaks tajus. Lauantaina loput.

Kyllä perjantaina useampi tajus. Ensi-illat on vain siitä jännittäviä, että yleisö jännittää enemmän kuin bändi.

16/02/2015

Ojai kuulostaa Hectorilta!

Hector on usein kuningas. "Kuningas" puolestaan on muinaissaksaa, ja tarkoittaa samaa kuin kreikan ”basileos” ja latinan ”rex”.

16/02/2015

Virhe bongattu Mesmerian kansivihkosta: Viitossuunta (pohjoinen, länsi, etelä, itä, sydän) on yhdyssana, ja s-kirjain puuttuu.

Voimme vakuuttaa, että raitaa laulettaessa orkesterista herahti tarkkaamon puolella melko monta huumorversiota.

16/02/2015

Teidän musiikki on ollut elämässäni läsnä niin kauan ku muistan. En tykkää uusimmasta levystä juurikaan, mutta saan aina kylmiä väreitä kun kuuntelen sitä. Jotenki ootte taas onnistunu pyydystämään levylle jotaki uskomatonta, joten kiitosta vaan.

Eli kylmät väreet ovat tykkäämisestä riippumattomia?

16/02/2015

"Mitä vielä saisimmekaan kannettavaksemme alla näiden tähtien ja minkä väristen?" NO KYRVÄN VÄRISTEN TIETTY

Kyrisevät värvät, siis.

16/02/2015

Lutakossa Polyhymnia, eiks je?

Y: Vastahan mää sen soitin studiossa yksin pimeessä huoneessa syksyllä -91. (Vai -90, vh. kys.)

16/02/2015

Seuraava (ja viimeinen?) uudelleennmiksaus/-masterointi Rautakanteleesta?

Tulee, mikäli EMI (entinen levy-yhtiömme) katsoo, että uskaltavat moisen tehdä. Puhetta on ollut.

16/02/2015

Moi. En tiedä onko tätä kysytty useastikin täällä, mutta joka tapauksessa olisi mukava tietää minkälaisilla/-tasoisilla stereolaitteilla Y ja J musaa kotonaan kuuntelevat. Eli malleja/merkkejä jne.

Y: Minulla on kai neljät stereot. Enimmäkseen vanhoja. Työhuoneessa tietokoneeseen kytketty Grundigin vahvistin ja B&W-monitorit, AD-muuntimena Novationin X-Station syna/mikkietuaste. Saunakamarissa on Pioneerin Air Studios -vahvistin ja ensimmäisen sukupolven isot Genelecit, Rega Planar II -vinyylisoitin ja joku CD-vehe, Sony. Olkkarissa Harman-Kardonin varsin hyvä vahvistin ja klassiset OR-kaapit kasarilta, kytketty telkkariin ja Pleikkariin, iPhoneliitäntään jne... Yläkerran tyhjässä huoneessa Onkyon A-sarjan vahvistin seikytluvun lopulta, ja Yamahan S10-lähikenttämonitorit, semmoset, mitä monet studiot käyttävät myös. Vuosien varrella kasautunutta laitteistoa. Ja yhdet studiotason Sennheiser-kuulokkeet.
J: Apple->Sony->Kef/Sennheiser.

16/02/2015

Kiitoksia luita kolisuttavasta setistä ja esityksestä Oulussa! Itse keikka oli loistava. Pakko sanoa palautteena, että 45 on teille liian pieni paikka. Liian hikistä, ryysistä ja väkeä jäi ulkopuolelle. Lisäksi salissa kaikenmaailman tolppia häiritsemässä. T: Sodankylän CMX-vanhus

Kiitosta vain. Olemme soittaneet Oulussa siinä Foxia/Iskelmäbaari/mikälie-paikassa vuodesta -95, ja aina tuli valituksia, että miksi soitamme siellä. No kun keikkamyyjä möi keikat sinne. Viimeksi soitimme Teatriassa. Siellä oli kylmä. Nyt soitimme kaksi iltaa Nelivetosessa, ja lava oli pieni, mutta tunnelma oli hyvä, ja molemmat illat loppuunmyytyjä. Kato, kaikkee pitää kokeilla.06/02/2015

Jos satuitte asian huomioimaan, sieppasiko yhtään kun Radio Rockin eäliöt puhuivat koko Roskaa vai rautaa (sic) -äänestyksen ajan kappaleesta nimeltä Sodassa ja rakkaudessa? Minua kyllä kieltämättä vähän vitutteli moinen epätäsmällisyys.

Jos pitäisimme kirjaa kaikesta, mikä meitä sieppaa, meidän pitäisi vuokrata datahalli Haminasta.

06/02/2015

Kysyttiinkö Valkosen Teroa bändihistoriikin kirjoittajaksi?

Ei kysytty. Hän oli jo aiemmin ilmottautunut jääviksi.

06/02/2015

Kymmenen vuotta tässä ollaan odoteltu. Pettymysten pettymys taas.

No, ehkä me vielä saadaan joskus heittokiekko sun frisbeegolfverkkoon.

06/02/2015

Yrjänälle runosuositus: Harry Salmenniemen Kivirivit.

Y: Okei.

06/02/2015

Ojai on kaunis ja hyvä biisi! Valitettavasti AW lauleskelee siinä.

Y: Sieluni laulu on laulelmallinen. Tarja Turusen versiota odotellessa.

06/02/2015

Valles Marineris -kappaleen melodia muistuttaa minua siinä määrin Seittemästä tsiisuksesta, että nyt kun tuo VM on tehnyt pesän korvaani (hyvä!) mutta sanat ei oo vielä muistissa niin korvaan niitä mielessäni jeesusten sanoilla. Rok! Levy on kuin Aion mutta yhtäkkiä intiimimpi.

Yöllä olet valoruumis, äänet korvaan käpertyy!

06/02/2015

Olen kuunnellut teitä nyt parikymmentä vuotta, enkä ole aiemmin (muistaakseni, ainakaan selvin päin) kokenut asiakseni tulla avautumaan. Nyt koin: helevetin komia levy. Onnea saatana. "Kyljykseni vartija, avaa ovi, viitossointu." Credo.

Credo Mutwa on muuten eteläafrikkalainen samaani ja ufokirjailija. Kiitos.

06/02/2015

Tuhannesti kiitos Mesmeriasta, veditte taas maton jalkojen alta! Erityisesti Rasion säveltämät kappaleet toimivat jälleen kerran upeasti.

Tipi on nero.

06/02/2015

Teräs on raudanluja tekele, perkele. En tiennyt osaavani enää itkeä. Onko se sukua Eteläisen tähtitaivaan kartoitukselle? Kiitos kauniista sanoista ja mielenmaisemaan avartavista sävelistä. Teette suuria!

Se on sukua juuri Eteläisen tähtitaivaan kartoitukselle. Mutta Teräs on kirjoittettu kahdeksantoistavuotiaan romantikon näkökulmasta.

06/02/2015

Tulikin jo kehuttua Mesmeriaa, joten nyt pientä kritiikkiä: Tulisaarna liian aikaisin. Lyhyydessä itsessään ei ole mitään vikaa, mutta kappale tuntuu ihan keskeneräiseltä; loppupuolelle olisin kaivannut edes hieman "Sinä olet se tuli joka sinussa palaa" -hoilotusta tai ihan vain fiilistelyä.

Saatat olla oikeassa. (Y: Olen synahullu, ollut jo kakarasta asti, ja kun aloin studiolla käyttää kokonaista työpäivää tuon biisin kanssa pelkän yhden kilkuttelusoundin hakuun, alkoivat aikataulun jumalat pikku hiljaa kuiskia, että levy pitäisi joskus saada valmiiksikin.)

06/02/2015

Seitsentahokkaallakin oli ehkä hienoinen pettymys, mutta uusi lätty on tiukka kuin korkkaamaton kuoropoika.

Seuraava, tanssillinen levy svengaa kuin kuubalaisen tanssijattaren takapuoli.

06/02/2015

Esiinnyitte Torniossa Putaan palloiluhallilla 90-luvun puolivälissä. Miksi tätä esiintymistä ei ole noteerattu menneet keikat -sivulla?

Puuttuuko se sieltä? Jos niin, korjataan. Siis jos joku muistaa päivän. (Y: Muistan keikan ihan hyvin. Kummityttö oli vielä äitinsä vatsassa keikalla, itse olin samassa hallissa koululaisena nähnyt mm. Dave Lindholmin ja Peer Güntin.)

06/02/2015

Eiks näin 30 vuoden kunniaksi sit rundille settilistaan pelkästään ekan demon biisejä ja sinkkujen b-puolia?

Eka demo oli muuten nimeltään Raiskattu lastulevy, se tehtiin syksyllä -85. Tai ei se ollut demo, se oli hc-kassu!

06/02/2015

Niin...täähän ei ole kysymys ja vittuiluna senkin otatte,mutta elämähän on valintoja.Kiitos...kiitos että olette ja yhä jaksatte.Tinkimättömintä laatua tulee aina vaan.Aina on mielipiteitä ja tuleekin olla,mutta kyllä jumalauta ei Finlandiasta löydy samanlaista tekemisen meininkiä kuin Teiltä.Yksilö vaikenee ja nauttii musiikistanne ja harvoista keikoista. aurattu melankolia

Vittuiluna otetaan. Rakkauvella!

06/02/2015

Uusi levy on hieno. Hienoja sävellyksiä ja kuulee, että siellä soittaa bändi. Alkoi jo kyllästyttää ne Raken "tietokoneäänet"

Kiitos. Mutta kehtaisimme palauttaa mieliin sen, että Iäti tehtiin hyvinkin luomuna, ja Seitsentahokas oli koko ryhmän halusta helvetin kylmä ja kolkko. Rake on loistava tuottaja ja kiehtovimpia tyyppejä mitä maa päällään kantaa, ja seisomme hänen kanssan tehdyn työn takana yhtenä kyborgirintamana. Nyt oli vain aika tehdä toisin.

06/02/2015

"Olisi ollut mielenkiintoista kuulla tuon masentavan kommentin jälkeen, mihin suuntaan sinä olisit halunnut meidän menevän Seitsentahokkaan jälkeen." Vielä paljon pidemmälle sinne kevyeen ja ilmavaan päähän. Paljon pidemmälle.

Y: Ahaa! Ei me osattu. Tai ehkä oltaisiiin osattukin, mutta osa levyä varten tehdystä materiaalista oli työryhmän mielestä tässä vaiheessa liian epä-bändimusiikkia, ja sitten Tuunela halusi kuitenkin kokea rähinäpuolta, kun kerran ryhtyi CMX:ää tuottamaan.

06/02/2015

Mitenkäs olisi uuden levyn kunniaksi jos pistäisitte kesällä levyn datat jakoon pro-tools formaatissa jotta ihmiset voisivat tehdä remixejä?Esim NIN teki näin year zero-levynsä myötä, ja jotkut remixit olivat aivan käsittämättömän upeita sekä lisäsivät alkuperäiseen teokseen aivan uusia ulottuvuuksia.Koska olette kokeilleet jo (lähes) kaikkea, miksipä ei tälläistä?

Tai sitten voisimme mennä porukalla jollekin biitsille ottamaan aurinkoa. Sitäkään ei olla kokeiltu.

06/02/2015

Seuraavaksi Rasion pianolevy. Sen nimeksi tulee "Rasio ja piano".

Tämä ei ehkä kuulu teille, mutta Rasio on Pohjois-Euroopan suurin Eric Satie -fani.

06/02/2015

Ottaa hatun päästä ja kumartaa. Olen kuluttanut teitä vuodesta -93, joten Aurasta lähtien tuotantonne edustaa minulle "sitä uutta CMX:ää". Näistä uusista Mesmeria on paras levynne 20 vuoteen, sillä siinä on edelleen kaikki ainekset. Tosin uhmaa ja nyrjähdystä vähemmän, melodiaa ja sisusta enemmän. Kiitos.

Panostimme täytteisiin, mutta hyvä jos pohjakin on rapea.

06/02/2015

Kiitos Mesmeriasta. Ekan sinkun perusteella oli odotettavissa melkoista jonninjoutavuutta mutta näissä näennäisesti simppeleissä poppirallatuksissahan tapahtuu enemmän kuin monessa progekappaleessanne. Ja jumalauta jätkillä on melodiakynä ollut terässä tällä levyllä.

Y: Kiitos kommentista. Itselleni säveltäjänä Rakkaudessa ja sodassa on eräs omasta työvastani poikkeavimmista kappaleista joita olen ikinä onnistunut tekemään. Nyt kun olemme treenanneet kappaleita keikkoja varten, se on myös eräs suosikkini setissä. En osaa sanoa miksi. Ehkä duurisävellajin käyttö, perinteinen soinnutus ja perinteinen, ei meille ominainen sovitus jotenkin kiehtovat itseä tekijänä kaikkien kokeilujen jälkeen.

06/02/2015

Miksi minä synnyin?

Ymmärtääksesi, että olet itsellesi annettu kysymys, josta pitää ottaa selvää.

06/02/2015

'Rakkaudessa ja sodassa' jäi sinkkuna jotenkin kolkoksi, mutta levyn avaavana värssynä toimii kuin sinappi kissanperseessä. Hieno, hieno lätty. Sitten Auran tuntuu, että on jotain aidosti uutta ja raikasta kuunneltavana, ja se on paljon se. Kiitos.

No huhhuh!

06/02/2015

Ensinnäkin kiitos upeasta levystä. Soinut lähes taukoamatta tässä julkaisun jälkeen. Tässä on kokonaisuudessaan jotain, joka puhuttelee sisintä suuresti. Valles Marineriksesta tulee jotenkin Blade Runner -vibat. Tajusin tässä juuri kun sattumalta kyseistä elokuvaa ja sen teemoja pohdiskelin. Jotain samaa henkeä havaittavissa.

Päästimme sisäisen Rutger Hauerin irti ja annoimme Vangeliksen säveltää biisit.

06/02/2015

Nyt kun cmx täyttää 30 niin vetäkääpä jollakin keikalla "pohjolan valkeus" vaikka sitten vain historiallisista syistä...

Siihen tarvittaisiin alkuperäiskokoonpanon Kanniainen ja Suomalainen myös. Ei taida ihan tällä aikataululla talttua. Ehkä parinkymmenen vuoden päästä.

06/02/2015

Wau mikä levy! Tulisaarna, huh! CMX on primitiivistä voimaa!

Ja entäs ne kuusitoista albumilta jätettyä saaristolaisvalssia?

06/02/2015

Mesmeria on hieno albumi ja Eksopaleoklimatologi helposti yksi parhaista kappaleista, mitä olen tänä vuonna ehtinyt kuulemaan. Albumi kuulostaa uudelta ja raikkaalta, mutta siellä on seassa juuri sopivasti vivahteita vanhemmasta tuotannosta. Miten meni, noin niinku omasta mielestä?

Albumin teko oli raskasta ja antoisaa, kuten aina. Nyt panostettiin hampaiden kiristelyn asemesta enemmän lämpöön ja siihen, mitä portugalilaiset nimittävät sanalla ”saudade”. Ehkä sen vuoksi monet ovat kokeneet albumin oitis läheiseksi. Ei me voida tietää.

06/02/2015

Onko Eksopaleoklimatologin mureneva vanha lasikaupunki se sama, jossa Talvikuningas hallitsi ja joka jäi raunioiksi?

Y: Ei ole. Ekson lasikaupunki on kyllä osa Talvikuninkaan maailmaa. Se on nimettämäksi jääneen ja kauan sitten lähes jälkiä jättämättä kadonneen vanhemman sivilisaation tuotos.

06/02/2015

Miltä tuntuu olla vanha pieru?

”Vanha pieru” on seitsemänkymmenluvun lopulla punkkarien keskuudessa syntynyt nimitys, jolla kuvattiin hippejä ja progeporukkaa. Siinä kahdeksantoistavuotiaat ottivat asentoa suhteessa kaksvitosiin. Se, että käytät tuollaista reliikkitermiä kertoo siitä, että olet harvinaisen pikkuvanha.

06/02/2015

Ootteko hyviä vai paskoja?

Kysymys on väärä. Oikea kysymys on, olemmeko hyviä vai pahoja.

06/02/2015

Onko tämä Hämeenlinna niin paska paikka, että rankaisette ihmisiä kiertueenne kalleimmilla lipuilla?

Ei vilpittömästi kiinnosta alkaa nykyisten kulurakenteiden maailmassa tinkaamaan lipun hinnoista. Pelkkä leffalippu on kalliimpi kuin kotimaisen bändin keikkalippu. Teatterilippu on kolme kertaa kalliimpi, jääkiekkolippu neljä kertaa. Ja siitä huolimatta sekä elokuvateatterit, teatterit ja urheiluseurat ovat koko ajan menossa nurin. Ulkomaanpellejen keikkaliput ovat usein kymmenen kertaa kalliimpia kuin kotimaisten bändien. Me voidaan kiertueen jälkeen vaikka avata koko poppihommien kulurakennehelvetti julkiseen jakeluun. Mutta sitä ennen me vaan soitetaan, ja mieluusti hyvin.

06/02/2015

Miksi ette tee (ei se juoma) hulinamusiikkia?

Emmekö. Se on varmaan se keski-ikäisen valoisan miehen taakka.

06/02/2015

Kymmenisen kuuntelua tuo vei ennen kuin aukeni. Ymmärsin lopulta viedä hänet autoon ja luukuttaa kunnolla. Rupes se ilmakin kulkemaan siellä välissä! Koukuttava kokonaisuus eikä vähiten köykäsen tuotannon johdosta. Tuloo aikaa kestävä levy, sano! Metka Tomahawk-viite bongattu.

Kevyen paino, kuten Italo Calvino sanoi Kuudessa muistiossaan ensi vuosituhannelle.

06/02/2015

Kiitos Mesmeriasta ja varsinkin sen tuomasta potkusta, joka ajoi takaisin tuotantonne pariin pienen tauon jälkeen. Iäti ja Tahokas meni ihan ohi, mutta nekin on nyt ajettu sisään. Enkä muistanutkaan miten loistavia teoksia Rautakantele ja Vainajala ovat! Kiitos niistä elämänmakuisista oivalluksista, joita musiikkinne on minulle viimeisten kahden viikon aikana pitkillä ajomatkoilla tuonut.

Kiitos. Elämä maistuu aamunkajolta, sukilta, kiväärinpiipuilta ja lapsen päälaelta.

06/02/2015

Kuunnellessa Mesmeriaa tuli mieleen kysymys: Onko Yrjänällä Metaforinen oireyhtymä? No, onko? PS. Kiitos!

Ei. Se on runoilija.

06/02/2015

Eikö tätä muka ole kysytty aikaisemmin: millä virvelillä Tuomas soitti Dinosauruksella? Vaan mistäpä työ sitä enää tietäsitte. Mitenköhän tuon sais selville. On niin maukkaan kuulonen rumpu ja saundi, että.

Toki tiedämme. Tuomaksen virveli of choice oli Black Beauty, liekö Pearl? Hän soitti osan raidoista myös vanhoilla kuusikymmenluvulta periytyvillä Ludwigeilla, jotka mikitettiin klassisesti vain neljällä mikrofonilla. Miksi emme tietäsi. Voisimme luetella ulkomuistista kaikki vahvistimet ja kitarat myös, joilla on mikäkin raita milloinkin soitettu. (J: Ai voitais vai? No kerropa millä kamoilla vedin Palvonnan eleitä.)01/02/2015

Nyt ei riitä sanat. Mesmeria on häikäisevä.

Pitää varmaan mennä johonkin terapiaan kohta. Uutta levyä kehutaan.

01/02/2015

Rähinä yrkki teki paluun mestarirakentajassa. Kiitos tästä.

Rähinäyrkki on yhdyssana!

01/02/2015

Onko eksopaleoklimatologissa Che Guevaraan viittaus?

Ei.

01/02/2015

Kuuntelin mesmerian, oli hyvä setti, innolla odottelen kevään keikkoja!

Paskoja ne on kuitenkin.

01/02/2015

Hyvin soi Mesmeria, hyvä jätkät! Aplodeja! Ihmispyörteitä!

Ihmispyörteitä?!

01/02/2015

Mitä mieltä Pink Floydin uusimmasta ja viimeiseksi jäävästä levystä? Minun mielestä upea.

Ambient-huminaa. Mikäs siinä.

01/02/2015

Arvon perverssit homoseksuaalit. Olette tehneet kauniin taustametelöidyn runokokoelman. Oikein tasapainoista modernia iskelmä humppaa, jännää että torniosta tulee muutakin kuin paskaa..

Y: Jep. Olen viimeksi muuten asunut Torniossa 29 vuotta sitten.

01/02/2015

Ojai on järkyttävän kaunis laulu, levyn parhaita. Miksi aina kappaleistanne kauneimmissa kuolee joku?

Ojai on kirjoitettu aikanaan kolme päivää ennen kuin Ainomieli. Sanaakaan ei muutettu, saati sointua siitä -91 versioista. Oikeastaan Ainomieli on siis Ojain kommenttiraita.

01/02/2015

Voitteko julkaista sivuillanne sen Soundin kuvaajan ottaman kuvan Halmkronasta juorulehden kanssa?

Iliman muuta.

01/02/2015

Taas on levy täynnä rakkauslauluja jollekin jota ei voi ihminen käsittää, perkele! Ei vaan, olette ollut elämäni musiikki jo yli puolet sen kulusta ja meno jatkuu aina vaan yhtä loistavana. En kysy enkä vastaa, mutta kiitän kaikesta menneestä ja tulevasta.

”Rakkauslauluja jollekin, jota ihminen ei voi käsittää”. Biisiä pukkaa.

01/02/2015

Ensimmäistä kertaa levykauppaan sitten Seitsentahokkaan. Levy auton soittimeen ja samalla nenä alkaa vuotaa verta. Oon tajunnu?

Olet, ehdottomasti.

01/02/2015

Eikö tuo Olli-Matti ole hieman liian hoikka teidän bändiinne?

Se vain NÄYTTÄÄ hoikalta meidän vieressä.

01/02/2015

Miks teidän levyillä ei oo piilobiisejä?

Eikö ne ole kaikki, kun porukka aina hokee, ettei niistä mitään tajua?

01/02/2015

Kyyn eleet ja kylmät väreet. Kolisee, helisee ja solisee. Rehellistä, henkilökohtaista, kirkasta. Uutuuttaan hohtava ja kotiinpaluu. Julmuus ja armo. Kiitos. Onko Teräs niin henkilökohtainen kuin miltä se kuulijasta tuntuu?

Y: On se. Monet kappaleen tekstin innoittaneet ihmiset ovat jo kuolleet. Toiset nuorina.

01/02/2015

Mesmerian ensikuuntelu. Ensin tuttu single pois alta. Pelottaa, levotuttaa. Voluumia kovemmalle. Kävelen kääntöveitsi kädessäni ympäri kämppää. Kaiverruksia seinillä. Tämän vuosikymmenen fiiliksiä. Tulee ikävä kevättä, kesää. Pakko päästä keikalle kuulemaan näitä kappaleita. En ikinä arvannut, että jo parilla ensimmäisellä kuuntelulla potkii näin. Yllätitte, kiitos.

”Kävelen kuin veitsi kädessä”?

01/02/2015

Haluaisin antaa vilpittömät kiitokseni uudesta levystä. Laavaa ja Ojai tekivät sen, mitä mikään musiikki ei ole tehnyt vuosiin: saivat minut itkemään. Menneisyys tuli luo ja kosketti kauniisti.

Muutamista kommenteista tulee vaikutelma, että olemme tehneet miestenitketysmusiikkia. Tosin, emme tiedä, edustatko juuri sinä jotain olemassaolevaa sukupuolta.

01/02/2015

Raikas, lämmin ja lähestyttävä uus levy. Aika helpotus mainion mutta ankaran Seitsentahokkaan jälkeen. Paljon hienoja juttuja ja tajuttavaa taas. Menestystä ja voimaa, herrat!

Kiitos.

01/02/2015

On se hyvä ettette ole lopettaneet ku tuommosia helmiä julkasette kerta toisensa jälkeen!

Lopettamista harkittiin kyllä kerran. Syksyllä -87.

01/02/2015

Miksi EU lipun tähdet ovat keltaisia, eikä valkoisia?

Ne ovat kultaisia, eivät keltaisia.

01/02/2015

Roussos kuoli. Onko Aphrodites Child teille minkäänlainen vaikute?

Y: Mä yritin just e-baysta ostaa niitä kaapuja keikoille.

01/02/2015

minä tulen ja tunnet sen rivot vanhat ukot.

Tajusit!

01/02/2015

Tuo hesarin kriitikko näyttää aivan kultaiseltanoutajalta. Odottaa rapsutusta ja miettii milloin saa nuolaista A.W:tä. Mistä noin komean taiteilijahuivin löytää?

Onninen on sukupolvensa tarkimpia ja ankarimpia musiikkijournalisteja, joka kirjoittaa useisiin medioihin. Meille tuli täytenä yllätyksenä, että hän suhtautui myönteisesti levyymme.

01/02/2015

Mikään levy ei ole aiheuttanut minulle yhtä paljon spontaania huutonaurua kuin Mesmeria. Erityisesti Ojai. Harvempi popkappale toisaalta antaa yhtä vahvaa kaihoisan raivokasta halua elää kuin Laavaa. Olette tehneet todella kummallisen levyn. Rakastan sitä varoen.

Varovaista huutonaurua, siis.

01/02/2015

Lupaatteko päissään bändin poikien kanssa photaroida tuolle linnulle Yrjänän sieraimet, jos lupaan kaljat? Tarjoan, kunhan tulette sitten keikalla muistuttamaan.

Me muistutamme keikalla. Lähinnä rantautuneita mursuja, tosin.

01/02/2015

Ei Schrödingerin kissan nimi ollut Schrödinger. Se oli Matti.

Jep, mutta eksopaleokilmatologin kissan nimi on Schrödinger.

01/02/2015

Mesmeria toi ennenaikaisen kevään, kiitos. Valonpilkahdus pimeään ja taas on vähän helpompi hengittää. Terveiset Torniosta.

Herraisäsiunaa, asuuko Tornion raunioissa vielä eläviä ihmisiä?

01/02/2015

Santtu Luoto. Ihanko oikeesti?

No miksikä ei? Santtu on seurannut ja kommentoinut suomalaista rokkimusiikkia pitempään kuin me, ja tuntee meidän työmme alkuajoista lähtien.

01/02/2015

Mikä Y:n mielestä on Pariisin Kevät -yhtyeen paras levy?

Se toka. Uus on myös hyvä, se ei tosin vielä ole ilmestynyt.

01/02/2015

Ensin kehut. Mesmeria on soinut julkaisupäivän aikana erinäisten soittimien läpi noin viisi kertaa. Avautui. Avautui ja upposi. Kiitos siitä. Sitten kysymys. Keikoilla Talvikuningasta? Siitä ja Mesmeriasta saa varmasti pärähultaisen setin! Niin tai näin, keikoilla nähdään.

Talkkaria on setissä. Ei kokonaan, sillä tämä on kuitenkin kolkytvuotiskiertue, jossa pitää huomioida koko tuotantoa.

01/02/2015

Ihan paska tämä uus levy.

Ainahan se on paska. Uus levy.

01/02/2015

Ei raikkaaksi ja ilmavaksi tarkoitetussa popissa mitään vikaa ole, jos se on hyvää. Eihän tästä nyt vielä mitään osaa sanoa, mutta ettekö te tätä ole yrittäneet jo useampaan kertaan?

Vaikka tuo onkin aika kevyttä motkotusta siihen aikaan verrattuna kun ”möimme itsemme” ja teimme ensilevyllemme Kolmikärjelle muutakin kuin hooceetä, tulee mieleen, että onko täällä liikkeellä jokin puristinen metallikaaderi, joka haluais meidän soittavan Entombedia suomeksi, ja jolla iskee homofobia heti jos musiikissa on muutakin sisältöä kuin ahjossa sulavan panssarivaunun sisällä hehkuva kuolevan natsin verinen kulli?

01/02/2015

Seuraava levy vois tulla sitten 2016. Ootte varmaan jo alkanu treenaamaan biisejä?

Ensin pitää kehitellä karsee määrä todella pitkiä nimiä lauluille.

01/02/2015

Mulla on muuten pitkä muna.

Ja kapee kuin sukkapuikko?

01/02/2015

Jaa. No, eipä ollut kummonen, tämä pitkään odotettu levy. Keskinkertaista rällätystä. Mielikuvituksetonta ja tylsää. Jännää, että kehitys kulkee käänteisesti CMX:llä. Harmi. Vanhat kulta-ajan biisit toimivat edelleen parhaiten. Sääli, sääli.

Olisi ollut mielenkiintoista kuulla tuon masentavan kommentin jälkeen, mihin suuntaan sinä olisit halunnut meidän menevän Seitsentahokkaan jälkeen. Sitä et nyt kertonut, ilmaisit vain, että on tylsää, mielikuvituksetonta ja keskinkertaista.

01/02/2015

Jaa?! Oliko viimeisin video made by Hra Ylppö? Hahhahhaa! Todella hienoa, hienoa! Tekotaiteellisen paskan huvitus maximus! Törkeää paskaa. Kuvottavaa räpellystä.

No, kyllä se kuitenkin hakkaa meidän muut videot.

01/02/2015

Pettymysten pettymys! Minkä teitte?! Taas monta vuotta odotettiin ja mitä oli tämä?! Pettymysten pettymys. Pettymysten pettymys. Pettymysten pettymys.

Lausunnostasi voisi kautta rantain syntyä vaikutelma, että uusi albumi ei ihan täysin ja nappiin täyttänyt odotuksiasi. Ehkä se, mihin pyrimme oli jotain muuta kuin mitä odotit.

01/02/2015

Mitä varten ei enää ole tehty videoita, kuten “Siivekäs”? Nämä Hra Ylpön paskat hanskaanvedot ovat, noh, hanskaan vetoja. Surkeaa, masentavaa ja vastenmielistä tekotaiteellista paskaa. Viiden pennin nyhräyksiä.

Jos tarkkaan miettii, niin Rakkaudessa ja sodassa -video muistuttaa kaikista videoistamme eniten juuri Siivekkään videota.

01/02/2015

No niin, Mesmeria paketissa, mihin suuntaan seuraavaksi?

Uimaan!

01/02/2015

Miksi hitossa Kauneuden pitkä varjo on mukana levyllä? Se olisi onneton täytebiisi jopa Iätillä, saati sitten ihan hyvällä levyllä.

Ai ei toimi sinulle? Meille tekijöille se on rakas raita monestakin syystä. Yksi niistä on se, että se ei muistuta yhtään aiempaa kappalettamme. (Y: Tekovaiheessa biisi oli ainakin minun, Wahlströmin ja Tuunelan suosikki koko levyltä. Tuotantopäällikkömme Gabi Hakanen puolestaan vihasi sitä. Aloimme pitää sen vuoksi kappaleesta vielä enemmän.)

01/02/2015

Miksi Tuleen kirjoitetun väliosaan on otettu Mike Portnoy vierailemaan?

Kuassoon?

01/02/2015

Miksi ette enää suosittele mitään? Kai ny edes Jannea vielä jokin asia miellyttää?

J: Verkkoherra rikkoi sen lomakkeen millä noita piti syöttää, joten tässäpä pikakatsaus: Noel Gallagherin uus sinkku on hieno. Ann Leckien Ancillary Justice ei ollut ihan saamiensa kehujen arvoinen. Batman Begins oli yllättävän kelpo raina, katsoin vasta eilen, vähän backlogia tolla leffarintamalla. Yamaton lounasbuffet on hintansa väärti. Alien: Isolation pitäis ostaa mutten uskalla.

01/02/2015

Teidän levyjen kansitaide ei ole ollut enää kuin ennen. Parhaita ovat olleet ne nakuilevat siivekkäät kokoelmalevyillä. Ja tietysti se Aura-apina. Kotkalle kouluarvosana: 7-.

Y: Olen ollut tekemässä tai ideoimassa useimpia kansiamme. Koko orkalla on aina veto-oikeus kansimatskuihin. Iäti ja Dino ovat ainoat, joihin en ole itse puuttunut lainkaan. Mesmerian kannen toteutti Ylppö ideani pohjalta. Olen siihen kovin tyytyväinen.

01/02/2015

Olenko jäljillä kokiessani, että Valles Marineris täsmää Rajaniemen Kvanttivarkaan Mars-näkymiin varsin tarkasti?

Y: En ole vieläkään ehtinyt lukea Kvanttivarasta, joten Janne varmaan osaa vastata tähän.
J: Suoraan pöllitty koko biisi. Sävellyskin.

01/02/2015

Kiitos tästäkin levystä. On hyvä, eksopaleoklimatologi varsinkin. Nyt ymmärrän muuten niitä sanojen perään kyselijöitä, ostin ja latasin levyn puhelimeen eli kansivihko jäi saamati. Tuleekohan ne tänne? Tai voishan sen levyn ostaa ihan sitäkin varten vielä erikseen että sais pidellä käsissä. Tämä nyt vaan piti saada heti.

Tekstit tulevat sivuille heti kun ehitään laittaa.

01/02/2015

Jännä miten aukee uudella tasolla tämäkin levy kun kuuntelee hyvillä kuulokkeilla rauhassa. On tosi hyvät soundit.

Hyvän soundin käsite on muuttunut vuosien varrella. Vuonna -73 populaarimusiikin äänitystekniikka ja miksausfilosofia huipentui Pink Floydin Dark Side of the Moonilla. Se muodosti uuden standardin, jota oikeastaan edes punk ei muuttanut. Kahdeksankymmenluvulla digitaalinen efektointi meni överiksi ja vuosikymmen myöhemmin palailtiin luomuun grungen ja indien kanssa. Syntyi myös lo-fi -käsite - asenteella tehtyä “huonoa” soundia. Sitä löytyy mm. REMin varhaisilta levyiltä ja Pavementin kaltaisilta bändeiltä. Samaan aikaan viihdepop jatkoi kasarilla alkanutta mekanisoitumiskehitystä. Sitten tulivat vielä rytminkorjausohjelmat, viritysohjelmat ja digitaalinen mallinnus. Nykyään kukoistaa monimuotoisuus. Konetekno, kokeileva tuotanto, lo-fi ja Tool -tyyppinen huippupuleeraus elävät rinta rinnan. Me olemme kokeilleet vähän kaikkea, mikä milloinkin on sattunut miellyttämään. Nyt haluttiin luomua. Hyvät mikrofonit ja sellaisen soundin taltiointi, mitä vahvistimista ja ihmisistä lähtee. Arto teki hyvää jälkeä.

01/02/2015

Kuinka kokemattomuudesta voisi olla yli kolmentoista miljardin vuoden kokemus?

Se on mysteeri, se.

01/02/2015

Onko Castanedan esittelemä “assemblage point” olemassa? Jos on niin, meidän on tuotava asia läntiseen tietojärjestelmään.

Y: Castaneda oli huijari. Loistava huijari, kelpo jutuniskijä, herättäjä, noita ja sielujen viettelijä. Minusta ”kokoomapisteen” käsite on juuri niin ongelmallinen kuin sen pitääkin.

01/02/2015

En kysy vaan kiitän levystä. Paranee joka kuuntelulla, Ojai on äärimmäisen hieno biisi!

Kiitos. Ojaita (lausutaan muuten espanjalaisittain O´hai) oli tyrkyllä jo Rautakanteleelle, mutta maltoimme vähän odotella.

« vanhemmat ↑ sivun alkuun             

Hae kysymysarkistosta

Hae

Hakuohjeet

Erottele hakusanat välilyönnilä. Jos haet useammalla sanalla tai sanan osalla, tulokseen tulevat vain ne kysymykset ja vastaukset joista löytyvät kaikki hakusanat.
  • Anna kustakin hakusanasta ainakin kaksi kirjainta
  • Tämä hakukone hakee vain kysymyksistä ja vastauksista
  • Vain 100 ensimmäistä osumaa näytetään

Tee kysymys

 
©1995-2015 CMX