Bookmark and Share English
»

TOUKOKUU 2015

07/05/2015

Miksi kirjan nimeksi Pirunmaitoa? Veljeskunta olisi parempi.

Tekijä päättää kirjan nimen.

07/05/2015

“No nytkö sitä [CMX-kirja-asiaa] on uutisoitu jossain?” Tällä kysymyspalstalla viime päivityksessä, joo.

WSOY tiedotti kevätinfossaan, kuulemma. Projektihan on meneillään.

07/05/2015

Tekisipä mieleni lähetellä pidättelemättömiä rakkaudentunnustuksia pitkin yötä, mutta koska sekaisinmeno on herrasmieslaji, jätän tämän vain tähän. Kesää ajatellen: koska tunnetusti olette jukeboksi, Luotisuora ja Tuleen kirjoitettu vois toimia.

Näio.

07/05/2015

Kuinka monta reinkarnaatiota Verkkoherra on kokenut näiden sivujen historian aikana?

Reinkarnaatiota? Kui? +-0.

07/05/2015

“Y: Materialistisen tieteen puolella ns. pahuuden ongelmaa on yritetty ratkaista monenlaisten syvyyspsykologisten teorioiden kautta.” Oliko Yrjänä tietoinen tähän aiheeseen keskittyvästä Olli Pitkäsen teoksesta “Pahan Ongelma”? Varsin mielenkiintoinen teos, jossa vertaillaan Kantin teoriaa moraalisesta pahasta Schellingin metafyysiseen pahaan.

Y: En ole tietoinen.

07/05/2015

Tekisittepä vieläkin sellaisia hyväntuulisia kesäsinglejä, jollaisen julkaisitte viimeksi vuonna 2007 Kuolemaantuomitut -nimellä! Ei se, ettei fyysisiä singlejä enää julkaista tarkoita etteikö silti voisi tehdä albumin ulkopuolista kappaletta jonka voi lähettää radiosoittoon ja myöhemmin sisällyttää vaikka Cloaca Maxima kolmoselle…

Eihän meillä ole radiosoittoa.

07/05/2015

Minusta vakuuttavin kuvaus tietoisuudesta on Dennetillä, selviytymismekanismi, ja Yrkkäkin puhui joskus tietoisuudesta takaisinkytkentänä. Joten miten nämä esim. Dolores Cannonin Past Life -jutut sitten… voi mennä läpi? Eiku sehän on tietenkin niin että etsijä etsii eri maailmankatsomuksista, ei liitä niitä yhteen välttämättä?

Y: Minusta Dennett - noh, Krauss, Dawkins, Kandel ja monet muut kumppanit - tekevät todella rumaa jälkeä kollektiivisessa tietoisuudessa korostamalla räikeästi skientististä kartesiolais-newtonilaista puolta, joka kuitenkin näki parhaat päivänsä ennen Einsteina, Bohria ja Gödeliä. Ratio (järki) ja mens (mieli) ovat eri asioita, kuten myös episteme (kokemusperäinen tieto) ja gnosis (intuitio, viisaus). He rummuttavat tahtomattaan raivopäisen materialistisen kulutuskapitalistisen järjestelmän ihmiskuvaa, joka on pilakuva.

07/05/2015

Minkä värisissä kuplissa te asutte?

Y: Minä asun puna-musta-valkeassa seitsetahokkaassa. (Ei, ne eivät ole natsilipun, vaan alkemian värit.)

07/05/2015

Onkohan olemassa joku erityinen syy miksi Talvikuningas on poistunut spotify:sta?

Pitäis tulla takaisin "lähipäivinä", viestittää universaali levy-yhtiö.

07/05/2015

No ni, Motörhead vetää Hartwallilla itsenäisyyspäivänä. Ootteko ite Tavastialla sillon? Äkkiä ilmotusta ennen ku liput tulee myyntiin. (Huom. tuun siis mielummin kattomaan teitä kun Motörheadia).

Emme ole Tavastialla itsenäisyyspäivänä. Aattona tai aatonaattona ehkä. Ja 22.5. elikkäs ihan kohta.

07/05/2015

Sitä vaan että jos kuolinvuoteelleen saa musiikit itse valita niin kyllä se on sitten Suurta yötä päin ja muita lohtusäveliä. Ei ole parempaa tapaa lähteä.

Kuolinvuoteellaan pitää näpytellä omat valinnat. Eihän siellä huoneessa mitään henkilökuntaa ole, saati että olis yhtään sukulaista tai kaveria.

07/05/2015

Seitsentahokas kolahti heti, kuin minua varten tehty. Mesmeria taas kuulosti oikein hyvältä saman tien, muttei avannut suuria ovia - paitsi eilen. Ihan kuin se olisi odottanut että eiliseni tapahtuu jotta voi asettua paikkaansa. Teko ohjailette päiviäni vai onko tämä omituinen harha?

Aikaa ei ole. Eiliseen voi vaikuttaa tänään. Siksi kannattaa lähettää hyviä ajatuksia eiliseen.

07/05/2015

Punainen nro. 6 on paljon parempi ilmakitarointibiisi kuin Meidän syntimme.

Mites noi toimivat lihakitarabiiseinä?

07/05/2015

Soititte sitten Oulussa Jokia ja Kansantaloutta, mutta muualla ei. Miksi näin?

Me soitimme Oulussa kaksi iltaa peräkkäin, ja vaihdoimme osittain settiä. Sama tehtiin kahden illan Kuopiossa.

07/05/2015

Sanotaanko teidän teksteissä asioita vain siksi, että riimi loksahtaa kohdalleen? Viekö muoto sisältöä?

Y: Riimi? Meidän teksteissä on vapaa mitta, riimit on harvassa. Eli kaiketi vastauksena kysymykseesi: ei sanota.

07/05/2015

Mites noi juurirodut?

Blavatskyn juurirodut? Morya, Kuut Huumi ja kumppanit valitsi vähän väärän terminologian. Eihän ne tajunneet, että rationalistit keksisivät oitis sosiaalidarvinismin.

07/05/2015

Onko 40-kympin kriiisi sitä, kun discopolis-levy alkaa kuulostamaan sairaan hyvältä 15 vuotta edellisen kuuntelun jälkeen

Meistä se kuulosti hyvältä jo ilmestyessään.

07/05/2015

Voi vitun raivostuttava Jukka Poika nyt sattuu taas päähän pistäis joku senkin hilijasrks vittu

Elä nyt. Jukka on Torniosta. Senkin on pitänyt keksiä, miten moisesta selvitään.

07/05/2015

Anteeksi, mutta vaikuttaa siltä että Talvikuningas -albumi on täysin kadonnut spotifystä. Onko tälle jotain erityistä syytä?

Ei tosiaan siellä näy. Otamme selvää.

07/05/2015

Istun lukemassa fysiikan didaktiikkaa asunnossani Japanissa. Ikkuna on auki, ulkona sadettaja nakuttaa ja yksinäinen lintu laulaa. Mesmeria tekee sisääntulonsa kaiuttimiin ja yhtäkkiä näen, kuinka paljon näköpiiriäni leveämmälle ympäröivä maailmani aukeaakaan.

Olet päätymässä gebseriläiseen asynkrooniin tietoisuuteen! Tervetuloa kotiin!

07/05/2015

Pyytäkää, että Hector tekee coverin Kirosäkeistä. Kuulostaisi varmasti mahtavalta.

Emme tunne Hectoria. (Y: Minulla oli ilo kerran jutella Hectorin kanssa tunnin verran. Hieno, erikoisella tavalla turhan vaatimaton. Ja mähän olen fani. Paitsi huumoribiisien.)

07/05/2015

Keikan jälkeinen ruokasuosikkinne on?

Keikat loppuvat yleensä joskus yhdentoista ja kahden välillä yöllä. Siinä on ruokatarjoilu vähissä.

07/05/2015

Lienee nuo teidän ikätoverit olleet aika vittumaisia vinkujia silloin seitsentoistakesäsenä?

Mehän ollaan tässä bändissä pitkälti ikätovereita.

07/05/2015

Onnistuitte sitten yllättämään tämmösen 12-vuotiaasta CMX:ää kuunnelleen ihmisen. Odotin vinyyliä. Tähän mennessä suosikit on: Kauneuden pitkä varjo ja D-puoli.

D-puoli on paras!

07/05/2015

Itsenäisyyspäivän keikkaa tänä vuonna? Vai menettekö mieluummin katsomaan Lemmya?

Itsenäisyyspäivän keikka on alustavasti sovittu. Se olisi 4.12, joka on perjantai. Ja muuten …Tavastialla.

07/05/2015

Jannen Pedot-versiota kuunnellessa sieltä on löytynyt monta hienoa biisiä joista en ikinä aiemmin välittänyt. Mistä biiseistä/levyistä on jäänyt eniten jotain hampaankoloon, tuotannon tai ihan vaan biisijärjetyksen takia?

Y: Mulla on muutama laulu, jotka itselle tekijänä ovat herkkiä ja tärkeitä, mutta jotka ovat olleet aina vähän pimennossa: Kauneus pettää, Iäti, Tuulenkosija, Pii…

07/05/2015

Alkujärkytyksen jälkeen pakko myöntää että noilla Auringon ja Auran uusilla miksauksilla on paikkansa. Varsinkin Elokuun kruunu soi niin eläväisenä, että vanhaan on vaikea palata. Olitteko itse miten aktiivisesti mukana miksauksissa ja miltä nämä omiin korviinne kuulostavat?

Olimme mukana, mutta emme puuttuneet. Aurinko on jämäköitynyt, mutta ei muuttunut. Aura vaihtelee. Ja saatiinhan siitä vinyyli!

07/05/2015

Rikkisuudeltu = suudeltu rikki vai suudeltu rikillä? Valehtelematta luulin ainakin vuoden tuon tarkoittavan rikillä suudeltua.

Sana on lainattu Caj Westerbergin kääntämästä Gunnar Ekelöfin, viime vuosisadan parhaan ruotsalaisrunoilijan pääteoksen Trilogia avausrunosta, jossa Ekelöf löytää Istanbulin sokkeloista 1500-vuotta vanhan kirkon ja sieltä madonnankuvan, joka on kirjamellisesti suudeltu rikki.

07/05/2015

Mitäs olette Sir Elwoodin hiljaisista väreistä mieltä? Uppoaako keskiolutjatsi?

Tuttuja kavereita, ja pitkää samoissa studioissa pyöritty. Heilä oli aikanaan hieno toimintafilosofia, että levyt äänitetään aina täysin livenä. Ehkä vieläkin.

07/05/2015

PerusSuomalaiset hallitukseen, eiks je?

Kyllä tuollaisella eduskuntavaalimenestyksellä pitäisi hallitusvastuuta viimein ottaa, jos tarjotaan. Näkisimme, onko liikkeen protestissa jotain muutakin kuin toisten liikkeitten helpohkoa piikittelyä.

07/05/2015

Kaduttaako kappale “Neekerit on mustia”? Melko ajankohtainen kappale näin nykyaikana suomessa.

Y: Tein tuon laulun nelitoistavuotiaana silloiselle autotallipunkkibändillemme Arselle. Biisi oli mielestäni nokkelasti rasisminvastainen, siinä kun luetellaan kaikki ihonvärit ja sitten niitä potkitaan päähän. Kappale päätyi sitten jollekin CMX-varhaisdemolle -85.

07/05/2015

Mitä on CMX porukka mieltä siitä että Ainomieltä on hyräilty Thaimaassa tänä vuonna minun syystäni? Soitin sitä ilmeisesti niin lujaa muutaman päivän Songkranin aikaan että sitä on naapurit alkaneet hyräilemään ja kysymään sekä esittäjän että laulun nimeä! Tästähän teille ei teostorahaa kerry, joten mitä ajatuksia tämä teissä herättää jos mitään?

Kivaa biitsimusaa! Hyräil-on!

07/05/2015

Kuinkas nätisti sattuki, notta keikkaatte tavastialla mun synttärinä. ! Sinne itelleni lahjaks, oisi aivan tolkuttoman timanttia jos teitä jaksatuttais vetää siellä mahollisimman rutkasti Mesmeriakipaleita. Se on kuitenki parasta pitkään toviin. Etenki eksopaleoklimatologi. Oh hoh!

Alamme harjoitella Tavastian settiä ensi viikolla. Ekso on treeniohjelmassa, mutta siinä on pari helvetillistä shikaania.

07/05/2015

Yrjänällä lienee joku accessi kollektiiviseen pöytälaatikkoon. Osaa ilmaista monen sanallisen ilmaisun kanssa häviölle jäävän etsijämielen kaipauksen ja rettelön jumalattoman tyydyttävästi. Kiitollisena täällä.

”Etsijämielen kaipauksen rettelö” on myös kauniisti sanottu. (Y: Se ei ole pöytälaatikko. Se on löyhkäävä järvi täynnä puolikuolleita.)

07/05/2015

Seitsentahokas kappale 3. …riekaleina komerossasi pisarana huulillasi… 6. …nostaa käden huulillensa halkeilleille, kuiville… …käsi kuiva, huulet rohtuneet, side tiukka silmillään 7. …huulet on suudeltu rikki 8. Se kurja pudonnut on huulilta mustilta, halkeilleilta, kuivilta…

Näppärä poika! Y: Seitsentahokas sisältää paljon viitteitä muinaisegyptiläiseen alkemiaan. Egyptin, alkukielellä Kimitian, hieroglyfisessä kirjoituksessa jumalan merkki (hieroglyfi ei tosin ole vain merkki, se on elävä merkki, kreikan sana hieroglyfos tarkoittaa pyhää merkkiä) on suu, huulet. Se tarkoittaa puhetta. Jumala on Se-Joka-Puhuu. Puhuu meissä. Meidän aikanamme ne huulet ovat rikki, mustuneet, kuivat…

07/05/2015

Eipä aika profeettojen olekaan koskaan päättynyt. Mutta jos minusta vaikkapa Mooses oli tosi profeetta, kuka sanantuoja nyt saisi perustettua kansan tai uskonnon? T. S. Eliot syytti typerästi nerouden puutteestaan (!) “sairasta aikaa”, mutta aika joka ei kuuntele sensijaan ON sairas. Ja kohta historiallinen suosiokin on tuomarina korruptoitunut juntti?

Y: Norman Mailer oli kirjailijana tarpeeksi viisas (ja lukenut) ottaakseen vakavasti tietoisuuden evoluution teoriat kirjoittaessaan kummallista ja valtavaa eepostaan Muinaiset illat, joka sijoittuu suunnilleen Mooseksen aikoihin. Siinä ihminen on vielä osin itsetiedoton, rituaalin ja myytin liikuttama olento, joka ei hallusinoi, kuten me kehoaan ja ajatuksiaan erillisenä luonnon muista ilmiöistä. Sellaisessa maailmassa Mooseksia, Buddhia, Krishnoja ja Zarathustroja saattoi tapahtua. Eliot haki tuotannossaan puolestaan ihan uutta tietoisuutta, joka ylittäisi renessanssin jälkeen kaiken vallanneen rationaaliseksi sanotun moodin. Hänen aikansa tuomitsi hänet Nobelin kirjallisuuspalkinnolla.

« vanhemmat ↑ sivun alkuun             

Hae kysymysarkistosta

Hae

Hakuohjeet

Erottele hakusanat välilyönnilä. Jos haet useammalla sanalla tai sanan osalla, tulokseen tulevat vain ne kysymykset ja vastaukset joista löytyvät kaikki hakusanat.
  • Anna kustakin hakusanasta ainakin kaksi kirjainta
  • Tämä hakukone hakee vain kysymyksistä ja vastauksista

Tee kysymys

 
©1995-2015 CMX