Bookmark and Share English
»

LOKAKUU 2014

05/10/2014

Mitä vittua, oletteko te vielä hengissä?

Näjjo.

05/10/2014

Enää 14 vuotta niin saadaan vinyylit ja remasterit ja remiksaukset Talkkarista! Can't wait!

Jees.

05/10/2014

Kuuntelin tuossa tuontantonne läpi kokonaan. Meni pari päivää mutta löysin Dinon uudestaan. Hieno levy.

Hullu!

05/10/2014

Oletteko ajatellet pitää kysy-palstalle näyttävät hautajaiset? Kituen kuolemista on ikävä katsoa.

Y: Voi kultamussukka, minä olen halunnut haudata nämä fakin’ sivut jo kohta kaksikymmentä vuotta.

05/10/2014

Pitääkö nyt olla tykkäämättä soitinyhtyeestänne, kun liityin PerusSuomalaisiin.

Mitä vielä. Meistä Talvikuningas voisi olla Soinin pressavaalin kampanjabiisi!

05/10/2014

Kiitos musiikistanne. Kiitos siitä, että maailmasta löytyy lahjakkuutta tehdä monikerroksellisia, syvääluotaavia tekstejä, jotka eivät menetä merkitystään - tosin muuttavat sitä - ajan kuluessa ja iän lisääntyessä. Tämä ei ollut kysymys, tiedän. Kai joskus on kuitenkin paikallaan myös vilpitön, nöyristelemätön ja rehellinen kiitos.

Joskus tuntuu niin hyvältä kuulla nöyristelemätön kiitos.

05/10/2014

Finskinoiseskene! Ø eli Mika Vainiohan on tänä vuonna pelkästään julkaissut pari loistavaa levyä. (Toinen oli yhteistyö)

CCCCRRRRREEEEEPPPYYYY.

05/10/2014

Ostin muinoin sen viime albumin CMX- spesiaali- Soundi- lehden kanssa samassa paketissa ( oli varmaan yhtä halpa/kallis ja mulla oli vessalukeminen loppu). Kun sain sitten sen haltuuni ja mulle valkesi että se kotelo oli vammanen pahvikotelo niin sisuunnuin niin vahvasti etten ole vieläkään lukenut sivuakaan siitä lehdestä. Ajatelkaa niitä köyhiä öljysulttaaneja. Muovia! - - -

Eli olisit halunnut muovikotelon? Muistaaksemme niin kauan kuin CD-levyjä on tehty, sitä pahvikoteloa on kutsuttu digipakiksi, ja se on ollut niinku se hienompi versio.

05/10/2014

Jos Yrjänä kysyttäisiin Vain Elämä-ohjelmaan, keitä suomalaisia artisteja toivoisit samalle kaudelle mukaan?Onko myös sellaisia joita et tahtoisi?

Y: Olen kieltäytynyt useimmista televisio-ohjelmista, joihin vuosien varrella on pyydetty. Teen mieluummin musiikkia enkä halua, että naama on pseudotuttu joka kioskilla. Muutaman safkahässäkän jutuissa olen ollut. Tuo Vain Elämää, jota kaikki musiikki-ihmiset muka haluavat vihata, on mielestäni oikeesti jotenkin sydämellinen musiikiviihdeohjelma. Tyypit laulaa omia biisejään, ja ovat fiiliksissä toisten versioista. Katsojat saa löytää kappaleita, joita eivät ikinä ole kuulleet.

05/10/2014

Joku elokuva joka on saanut kyyneliin?

Y: Aina ja ikuisesti Andrei Tarkovskin Peili.

05/10/2014

Mihin tuottajaa muka tarvitaan? Joku ulkopuolinen, joka tulee määräilemään. Kai te ite nyt stana tiedätte.

Bändi on kusipäitten ja nerojen holtiton työyhteisö, ja tuottaja on sen yhteisön ulkopuolinen järki. Sitä paitsi, jonkunhan pitää äänittää ja miksata se levy. Ja vaatia työporukalta parhaat mahdolliset vedot ja vivahteet jokaiseen raitaan. Luuletko, että holtittomat kusipäät keskenään saisivat aikaan muuta kuin sen, että oma soitin on täysillä, ja biisissä ei kuulu muuta kuin se kännisen oivalluksen kautta löytynyt typerä sointuvaihdos, jota kukaan muu ei edes tajua.

05/10/2014

Niin että kyllä Seitsentahokas on A Masterpiece. Olen kuluttanut sen niin puhki automatkoillani, että Kusimyrsky katkeaa aina viime minuuteilla. Lieköhän siellä jokin kryptinen viesti, jota ei ole sallittu minun korvilleni. Viikonlopun energia-anatomiaa ja chakroja opiskeltuani ja skeptisyyttä nieleskeltyäni en voi uskoa sen olevan sattumaa.

Skeptisyys on skeptisyyttä valllitsevaa kohtaan.

05/10/2014

Kenellä teistä on tunnustettuja jälkeläisiä? Myös: Dinosaurus älppärinä, kiitoksia.

Dino älppärinä olisi 4LP.

05/10/2014

Marillionin neljä ensimmäistä studioalbumia ovat silkkaa neroutta. Tämänhän te toki jo tiesittekin. Kiitos siitä, että olen löytänyt nuo albumit kuuluu teille - kiitos!

Hymiö. (J: Fishin viimeisin sooloalbumi on myös erinomainen, sitä yhtä kauheaa facebook-biisiä lukuunottamatta.)

05/10/2014

Perkele, hienoa että LP tuotanto saa jatkoa. Näemmekö koskaan Talvikuningasta LP versiona ? Ensi vuoden keikoilla edes yksi Talvikuninkaan kappale niin jaksaa odottaa. Viime kiertue oli muuten todella rautainen. Jatkakaa samaa menoa. On hienoa olla kasvanut yhdessä musiikkinne kanssa kaikki nämä vuodet. Nöyrin kiitos !

Talvikuningas olisi hankala 3-sivuinen vinyyli myöskin.

05/10/2014

Kuinka masokisti pitää olla että vuodesta toiseen vastailee samoihin kännisiin “kuinka masokisti pitää olla” kysymyksiin kännissä?

Kolmen Michelin-tähden masokisti?

05/10/2014

Vaikuttaako sukkaan runkkaaminen positiivisesti sen käyttöikään?

Sen?

05/10/2014

Talvikuningas-kiertue oli paras mitä olette koskaan tehneet. Aikoinaan kiersi kovat huhut, että Punainen Komentaja -musiikkivideo oli vain traileri koko levyn mittaiselle animaatiolle. Oliko näin ja mihin asteeseen animaatio saatiin? PS. Antakaa vaikka storyboardit siitä niin piirrän itse omalla verellä ja paskalla sen loppuun!

Sinä olet ihana! Punaisen komentajan videota piirrettiin Kukkosen veljesten pajassa isolla työporukalla yksitoista viikkoa käsin. Eli koko höskän tekemiseen menisi siis mitä, vuosi, pari?

05/10/2014

“Mutta älä kuitenkaan sano Beckettistä mitään, ennenkuin olet nähnyt Huomenna hän tulee -näytelmän livenä. Se on ihan perkeleen hauska.” Ihan totta. Mutta nämä pelkästään masentavat Endgamet voi korvata Kafkalla.

Tai karvata Kofkalla.

05/10/2014

Ahdetaanko CMX:n saunaillassa rektaaliin vihta ja sitten vasta?

Ja sitten lauetaan piimätiinuun.

05/10/2014

Te meuhkaavat ja viehkeät ärmätit! Olikos se nyt niin että uusia huppareita ei oo tulossa kun tulevat niin kalliiksi ja katteettomiksi, vai hä? Tarvis uuen ku vanhasta pitää ne jälellä olevat kolme lankaa letittää ja kietoa ympärilleen. Tosin nyt ku kesä on lusittu niin kyllä miulle joku napaan asti ulottuva t-paitakin kelepaa…

Teemme mahdollisuuden mukaan mahdollisimman äreät hupparit.

05/10/2014

Fripp selittää jossain, että Beelzebub on arabiaa tms ja merkitsee “päämääräistä ihmistä”, niin onko tämä paholaislevynne Aion sitten oikeastaan käännös tästä?

Y: Baal Zebub on foinikialainen jumaluus, jonka nimi tarkoittaa ”Suuri Jumala” tai ”Korkein Herra”. Koska varhainen heprea on läheistä sukua muille seemiläis-haamilaisille kielille kuten foinikialle, sana ilmeisesti kuulosti heprean puhujien korvaan siltä kuin olisi sanottu ”kärpäsjumala” tai ”kärpästen herra”. Ja koska uskonnoilla on tapana pitää toistensa jumalia epäjumalina, Pelsepuubi on tosi vanha pilkkanimi.

05/10/2014

Tuleeko riisikebabbiin mieto vai tulinen mauste?

Oletko muuten ikinä saanut mitään tulista siihen riisikepappiis?

05/10/2014

Ymmärsin äskettäin että ymmärtääkseen pitäisi ymmärtää olla ymmärtämättä asioita joita ei voi ymmärtää….

Ei se niin ole. Sä olet vaan tarpeeksi älykäs tajutaksesi olevasi tyhmä.

05/10/2014

Puuvertaus on kyllä helvetin hieno veto pelkästään lyriikoinakin.. Esitin sen paikallisessa runo ryhmässä lausunta muodossa ja hyvin tuntui uppoavan.. Rakkauden vertausta puun älämän kaareen.. Vai ollaanko tässä käsitetty ihan väärin?

Ei olla käsitetty väärin. Mutta vaikka olisitkin runomies, älä edes yritä ärsyttää kirjoittamalla noin alleviivatun huonoa suomea.

05/10/2014

Vituttaa ihmiset jotka haukkuu teidän musiikkia kun sitten perusteluita kysyessä näyttää siltä että osa arvostelijoista käsittää sen ihan väärin.. Loput ei sitten tunnu tajuavan siitä tuonkaan taivaallista..

Kun aloitimme tämän palstan kohta kaksikymmentä vuotta sitten, avasimme kanavan kaikelle mahdolliselle. Se on ollut mielenkiinoista seurata. Ja mikäänhän ei ole muuttunut.

05/10/2014

Heräsi tuota We Want Morea seuratesas kysymys mieleen, että miten usein toiset yhtyeet/artistit joutuvat sivusta seuraamaan toisten bändien henkistä kamppailua? Itse en ainakaan muista nuoruusvuosilta donkkareiden huonoa bändikemiaa, mutta ohjelmassa tämä tuli selvästi esille. Muistanko väärin, vai oliko bändin keskeiset riidat lehdistä poissa? Tiesittekö te huonoista väleistä?

Musiikkimedia on perinteisesti hyvin hienotunteista. Paitsi kun joku kahdeksantoistavuotias know-it-all, gotta-save-rock -kriitikko pääsee kirjoittamaan ensimmäiset viisi levyarviotaan. Olisiko nyt sitten kohteliasta sanoa, että tiesimme Donkkarien riidoista, ja pidimme niitä heidän bändinsä energian ytimenä. Itse olemme viime vuosina puhuneetkin omista riidoistamme, mutta se ei ole kiinnostanut ketään.

05/10/2014

Tehkää tuplalevy!

Meidän kaikki levyt on tuplalevyjä!

05/10/2014

Meinataanko tulevalla albumilla osallistua jo masterointivaiheessa loudness-nussinnan MM-kisoihin vai saako dynamiikkajeesustelijat jotain hehkutettavaa? Sapettaa kun monissa julkaisuissa pää puutuu turvotetusta sekametelistä eikä niitä voi soittaa kovaa. Nimim. These go to 11.

Y: Olen samaa mieltä kanssasi. Olen ollut joka ikisen levymme masterinnissa mukana. Ikinä, koskaan emme ole yrittäneet, emmekä pyrkineet osallistumaan “loudness-nussinnan MM-kisoihin”. (Kysyjä viitannee siihen, että koko planeetalla viimeisen noin viidentoista vuoden aikana tehtyjen, tai uudelleenmasteroitujen levyjen, dynamiikka on pitkälti kadonnut, koska on ollut muodikasta masteroida kaikki täysille, ettei musa vaan kuulostaisi hiljaisemmalta kuin muu samaan aikaan ilmestyvä musiikki, joka on jo masteroitu täysille. Kyseessä on kehityskulku, jota masterointiteknikot vihaavat, mutta jonka kanssa he joutuvat painimaan, koska radiokanavat ovat omaksuneet tavan kompressoida kaiken musiikin dynamiikan pois. Että se joku meidän kanava soisi lujempaa aalloilla…)

05/10/2014

Yrjänän paluusta esoteriaan. Anteeksi vähän tungetteleva tiedonsosiologinen kysymys, mutta oletko ajatellut, että 1997-2007 elettiin nousukautta ja oli ehkä ylesemminkin hyvät pössikset? Toisin kuin sitä ennen ja sen jälkeen.

Y: Ymmärrän näkökulman, mutta se on vähän turhan… hmmm sosiologinen. Oma agnostinen kauteni (tai yritykseni omaksua vallitseva eksistentialis-reduktionistien maailmakatsomus toimivaksi työhypoteesiksi) sijoittui aikajanalle 1992- 2002.

05/10/2014

1998- Ei yksikään: Yrjänä juoksee kaupungissa. 2005- Uusi ihmiskunta: Yrjänä kävelee kaupungissa. 2015- ????? ?????: Yrjänää kannetaan divaanissa kaupungissa.

Me riistämme tämän käsikirjoitusidean sinulta korvauksetta!

05/10/2014

Ihan mielenkiinnosta kysyn. Millä rummuilla on Dino levy äänitetty (oma veikkaus, että lutkut)? Mitä vanhanaikaisia mikitys tekniikoita käytitte äänittäessä rumpuja? On ehkä hienoimmat rumpusoundit ikinä!!

Suurimmalla osalla Dinosauruksen kappaleista soivat todella kuusikymmenluvun lopulla valmistetut Ludwigit. Muutamassa kappaleessa ne äänitettiin vain neljällä mikillä, kuten aikanaan oli tapana.

05/10/2014

Strieberin The Secret School oli rehellisyydestään huolimatta todella paska. Mitä seuraavaksi?

Y: Strieberin Secret School on oikeasti ihan paska. Kirjana. Mitä haluat seuraavaksi? Oletko lukenut John D. Mackin Abductionin?

05/10/2014

Ehdottakaa mulle jotain terveellisempää vaihtoehtoa alkoholille, silloin kun on kyse viihdekäytöstä? t. utelias hiiri

Mekö ehdottaisimme jotain terveellistä? Vedä brenkkua ja sieniä, sekoile, löydä vastaus suuriin kysymyksiin, kävele veitsen terällä, valehtele, petä, rakasta, pyydä anteeksi, ole narsisti, tunne itsesi pienuus, menetä todellisuudentajusi, lakkaa ostamasta tätä bisnespellemaailmaa totena.

05/10/2014

Mitä apua geenien jatkumiselle on aivojen itsensä tiedostamisella? Sehän tekee ihmisistä introverttejä.

Olet teollis-reduktionistisen maailmankuvan näennäisen voitokkuuden aivopesemä. Mieli ja ”itsensä tiedostaminen” eivät sijaitse aivoissa. Aivot sijaitsevat mielessä, kuten myös tila ja avaruus.

05/10/2014

Veikkaan, et Yrjänä tykkää In Flamesista, muttei kehtaa myöntää? Olenko oikeassa?

Y: Olen kyllä joskus kuunnellut In Flamesia. Ei muodostunut tärkeäksi maailmankuvan rakennuspalikaksi.

05/10/2014

Pillu se on hylkeelläkin.

Eikös se ollut niin, että Suomenniemelle alun perin muutettiin hylkeen perässä (kun jääkausi alkoi loppua)?

05/10/2014

Tulisiko uuden levyn myötä myös uusia bändipaitoja? Tiiän että on kallista ja vaivaansa ja tuottavuutensa nähden turhaa, mutta en käske vaan pyydän kauniisti.

Tulee kyllä. Me on varmaan tehty joka vuosi uusi paita melkein vuodesta -90. Meillä on ollut perinne tilata paidat kotimaisilta valmistajilta ja painajilta. Siksi ne pirun rätit kestävät joskus rispaantumatta vuositolkulla.

« vanhemmat ↑ sivun alkuun             

Hae kysymysarkistosta

Hae

Hakuohjeet

Erottele hakusanat välilyönnilä. Jos haet useammalla sanalla tai sanan osalla, tulokseen tulevat vain ne kysymykset ja vastaukset joista löytyvät kaikki hakusanat.
  • Anna kustakin hakusanasta ainakin kaksi kirjainta
  • Tämä hakukone hakee vain kysymyksistä ja vastauksista
  • Vain 100 ensimmäistä osumaa näytetään

Tee kysymys

 
©1995-2014 CMX